Menu

Ανακαίνιση Σπιτιού στη Βουλιαγμένη – Βούλα

Ανακαίνιση Σπιτιού στη Βουλιαγμένη – Βούλα

Ανακαίνιση Σπιτιού - Βούλα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ

Ανακαίνιση ισογείου διαμερίσματος , 80 m2 που βρίσκεται στη Βούλα Αττικής.

Το διαμέρισμα ήταν αρκετά παλιό με παρωχημένη διαρρύθμιση και χρειαζόταν ολική ανακαίνιση.

Σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες, κατόπιν μελέτης από το αρμόδιο τμήμα της εταιρείας μας, σχεδιάστηκε εκ νέου το διαμέρισμα, απεικονίστηκε φωτορεαλιστικά και προχωρήσαμε στην έκδοση οικοδομικής αδείας μικρής κλίμακας.

Πρωτίστως κατασκευαστικά επιδέχθηκε εκ νέου διαρρύθμιση των εσωτερικών χώρων.

Προβήκαμε σε καθαιρέσεις τοίχων ώστε να επιτευχθεί η διάνοιξη του χώρου του σαλονιού και της κουζίνας, με αποτέλεσμα την ενοποίησή τους με την κεντρική είσοδο και την επίτευξη ενός ενιαίου χώρου.

Η είσοδος του διαμερίσματος ανοίγει σ’ ένα προθάλαμο του κοινόχρηστου ενιαίου χώρου, όπου ο χρήστης βλέπει δεξιά το καθιστικό και αριστερά ένα όμορφο πάσο που πίσω απ’ αυτόν κρύβεται η κουζίνα. Η πρόσβαση στον ιδιωτικό χώρο γίνεται μέσω ενός διαδρόμου που οδηγεί στο κύριο υπνοδωμάτιο, στο λουτρό και στο δεύτερο υπνοδωμάτιο.

Αποξηλώσεις

Αποξηλώθηκαν όλοι οι παλαιοί υδραυλικοί σωλήνες κουζίνας και λουτρού, όλα τα ηλεκτρολογικά καλώδια, ο ηλεκτρολογικός πίνακας, πρίζες – διακόπτες, θερμαντικά σώματα, εξωτερικές σωλήνες θέρμανσης, είδη υγιεινής, πλακίδια (δαπέδου – τοίχου- κουζίνας), σοβά λουτρού, μωσαϊκού, σοβατεπί, εξώπορτας κεντρικής εισόδου, εξωτερικών κουφωμάτων κουζίνας και λουτρού. Επίσης αποξηλώθηκαν όλα τα εσωτερικά κουφώματα(πόρτες-πατάρια), τα έπιπλα κουζίνας και η ντουλάπα.


Διανοίξεις

Διανοίξεις τμημάτων του πατώματος εσωτερικά του διαμερίσματος για την τοποθέτηση σωλήνων κεντρικής αποχέτευσης, θερμαντικών σωλήνων και διανοίξεις επί τοίχων για την τοποθέτηση νέων ηλεκτρολογικών γραμμών.

Επιχρίσματα

Επιχρίσματα των τοίχων του λουτρού, της παλαιάς κουζίνας, των μερεμετιών που δημιούργησαν οι διάφορες αποξηλώσεις και επιχρίσματα του τοιχίου του εξωτερικού χώρου.

Υδραυλική εγκατάσταση

Δημιουργία νέου αποχετευτικού δικτύου διαμερίσματος. Οι κεντρικές αποχετεύσεις λουτρού οδεύουν υπογείως μετά από σκάψιμο εις το κεντρικό φρεάτιο της οικοδομής.

Εγκατάσταση δικτύου θέρμανσης με νέους σωλήνες ζεστού-κρύου. Εγκαταστάθηκαν παροχές για ηλιακό θερμοσίφωνα. Εγκαταστάθηκαν νέοι υδραυλικοί σωλήνες στην κουζίνα και στο λουτρό.

Εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα τριπλής ενέργειας.

Εγκατάσταση θέρμανσης : Νέα εγκατάσταση θέρμανσης πετρελαίου με λέβητα, με ενσωματωμένους κυκλοφορητές, με δοχείο αποχέτευσης πετρελαίου και θερμαντικών σωμάτων.
Ηλεκτρολογική εγκατάσταση

Εγκαταστάθηκαν νέοι ηλεκτρολογικοί σωλήνες, ηλεκτρολογικά καλώδια και κουτιά. Επίσης τοποθετήθηκε νέος πίνακας διανομής, νέες πρίζες και διακόπτες.

Επιπροσθέτως σε όλα τα ανοίγματα τοποθετήθηκαν καλωδιώσεις συναγερμού (για παγίδες, σειρήνα, πληκτρολόγιο και ανιχνευτών κινήσεως)

Εγκατάσταση παροχής φωτισμού στον περιβάλλοντα χώρο, παροχής ρευματοδότησης της ατομικής μονάδας θέρμανσης.
Γυψοσανίδες

Τοποθέτηση γυψοσανίδων στα κενά που δημιούργησαν οι καθαιρέσεις τοίχων καθώς και για την διαμόρφωση χώρων. Επίσης τοποθετήθηκαν γυψοσανίδες οροφής ώστε να μειωθεί το ύψος της οικίας και να επιτευχθεί ένα όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα.
Πλακίδια

Στο εσωτερικό χώρο του διαμερίσματος τοποθετήθηκαν γρανιτοπλακίδια Α ποιότητας 45Χ45.

Στο λουτρού τοποθετήθηκαν επίσης γρανιτοπλακίδια διαστάσεων 20Χ50 Α ποιότητας σε διχρωμία ώστε να δημιουργηθεί αντίθεση στο χώρο και να προκαλεί στον επισκέπτη οφθαλμική ικανοποίηση.

Τέλος στο εξωτερικό χώρο τοποθετήθηκαν πέτρες διαστάσεων 30Χ60 σε δύο χρώματα, επί δαπέδου και επί τοιχίων γύρωθεν, δημιουργώντας ένα εξαίρετο αποτέλεσμα.

Η τοποθέτηση πέτρας επιλέχθηκε εξαιτίας της αντοχής της στις αντιξοότητες των καιρικών συνθηκών και συνέβαλε στην μεταμόρφωση του εξωτερικού χώρου.

Ξύλινες κατασκευές

Ανακαίνιση κουζίνας- Έπιπλα κουζίνας

Η παράλληλη διάταξη των επίπλων κουζίνας ήταν η καλύτερη δυνατή λύση έτσι ώστε νε εκμεταλλευτούμε όλα τα τετραγωνικά μέτρα και να υπάρχει και ελεύθερος χώρος για την άνετη κίνηση των ιδιοκτητών. Επίσης κατασκευάσθηκε πάσο ώστε να διαχωρίζεται η κουζίνα από τον υπόλοιπο χώρο.

Για τα έπιπλα κουζίνας επιλέχθηκε το λευκό χρώμα σε συνδυασμό με γκρι ώστε ο χώρος της κουζίνας να είναι ευχάριστος, φωτεινός και να φαίνεται πλούσιος σε διάσταση. Το λευκό χρώμα είναι απαραίτητο σε ένα σκοτεινό ισόγειο διαμέρισμα διότι φωτίζει την ατμόσφαιρα και χαρίζει μεγαλοπρέπεια, αριστοκρατική νότα και πολυτέλεια.

Επίσης οι ηλεκτρικές συσκευές , ο νεροχύτης, η μπαταρία και τα πόμολα επιλέχθηκαν σε χρώμα inox που κάνει την διαφορά και φωτίζει επιπρόσθετα το χώρο.

Προσπαθήσαμε στο μέγιστο ώστε να δημιουργήσουμε χρησιμοποιώντας λιτά στοιχεία και απλές γραμμές έναν λειτουργικό, πρακτικό και φωτεινό χώρο που να επιτρέπει στον ιδιοκτήτη την εύκολη χρήση του.
Ντουλάπες

Στις ντουλάπες χρωματικά καταλήξαμε σε ένα γκρι-ποντικί βακελίτη με μοντέρνα πόμολα inox.

Ο σχεδιασμός τους έγινε με βασικό στοιχείο την λειτουργικότητα δημιουργώντας αποθηκευτικούς χώρους στο επάνω μέρος των ντουλαπών, με τοποθέτηση ασανσέρ για την διευκόλυνση του ιδιοκτήτη. Το κάτω μέρος των ντουλαπών κατασκευάστηκε αποκλειστικά βάση των συγκεκριμένων αναγκών τοποθετώντας σωλήνες, ράφια και συρτάρια όπου εκείνοι επιθυμούσαν.

Εσωτερικές πόρτες – Πόρτες laminate

Οι εσωτερικές πόρτες είναι laminate. Το χρώμα που επιλέξαμε είναι λευκό με γκρι νερά ώστε να συνδυάζονται αρμονικά με τα υπόλοιπα ξυλουργικά υλικά του διαμερίσματος. Τα πόμολα που τοποθετήθηκαν ήταν σε χρώμα inox.
Ανακαίνιση μπάνιου

Όπως προαναφέρθηκε το δάπεδο και οι τοίχοι του μπάνιου επενδύθηκαν με γρανιτοπλακάκι Α ποιότητας διαστάσεων 20Χ50.

Λευκές και μαύρες αποχρώσεις έχουν συνδυαστεί έτσι ώστε να δίνουν ένα γλυκό αποτέλεσμα γεμάτο αισθησιασμό και φωτεινότητα. Το μπάνιο φιλοξενεί ένα έπιπλο με νιπτήρα και αποθηκευτικούς χώρους ειδικής κατασκευής της εταιρείας μας από γυαλιστερό βακελίτη, καθρέπτη στις διαστάσεις του επίπλου με ενσωματωμένα led φώτα και ακόμη ένα έπιπλο κρεμαστό επιτοίχιο με ράφια που αυξάνει τους αποθηκευτικούς χώρους του λουτρού.

Για την λειτουργικότητα του χώρου, κατασκευάσθηκε κτιστή ντουζιέρα. Τοποθετήθηκε γυάλινη καμπίνα που προστατεύει από τα νερά και δίνει μια ανάλαφρη και αέρινη νότα στο χώρο.

Το μπάνιο εξοπλίστηκε με είδη υγιεινής από υαλώδη πορσελάνη και μπαταρίες inox εφόσον η λάμψη του μετάλλου είναι ο καλύτερός μας φίλος.
Ελαιοχρωματισμός σπιτιού εσωτερικά – εξωτερικά

Στους τοίχους, στις γυψοσανίδες και στις ψευδοροφές του διαμερίσματος έγιναν οι απαραίτητες εργασίες για να υποδεχθούν το τελικό χρώμα. (τρίψιμο επιφανειών, στοκάρισμα – σπατουλάρισμα τοίχων και οροφών και τέλος την εφαρμογή επιστρώσεων πλαστικού οικολογικού χρώματος) Για κάθε χώρο έγινε προσεκτική επιλογή αποχρώσεων.

Στους κοινόχρηστους χώρους του καθιστικού, της κουζίνας και του χολ επιλέχθηκε μία απόχρωση ανοιχτού γκρι χρώματος ώστε να συνδυάζεται απόλυτα με τα έπιπλα κουζίνας.

Το χρώμα των ψευδοροφών κινείται σε μία απόχρωση διαμετρικά αντίθετη με εκείνη των τοίχων ώστε να δίνει έμφαση στην μορφή της οροφής, χωρίς όμως να απειλεί την ηρεμία του χρήστη.

Στους ιδιωτικούς χώρους επιλέχθηκαν διαφορετικές αποχρώσεις. Στο πρώτο υπνοδωμάτιο συνδυάστηκε ένα extra light green χρώμα με λεπτομέρειες deep tangerine tango. Στο δεύτερο υπνοδωμάτιο συνδυάστηκε ένα light cyan με ένα deep cyan χρώμα που εφαρμόστηκε στην ψευδοροφή.

Στους εξωτερικούς χώρους χρησιμοποιήθηκαν ακρυλικά χρώματα.
Ανακαίνιση κουφωμάτων αλουμινίου – Κουφώματα αλουμινίου

Στα εξωτερικά ανοίγματα στο χώρο της κουζίνας τοποθετήθηκαν αλουμίνια λευκού χρώματος εσωτερικά και εξωτερικά με ρολά. Όλα τα παράθυρα έχουν διπλό τζάμι και διαθέτουν περιμετρικά κλείδωμα για πρόσθετη ασφάλεια.
Θωρακισμένη πόρτα ασφαλείας

Κατασκευάσθηκε και τοποθετήθηκε πόρτα ασφαλείας χρώματος wenge.
Φωτιστικά

Στις κρεβατοκάμαρες τοποθετήθηκαν κρεμαστά φωτιστικά μονόφωτα από γυαλί σατινάτο με ντεκόρ χειροποίητο, χρώματος ασημί.Η ανάρτηση είναι επίσης ασημί.

Στο καθιστικό τοποθετήθηκαν χωνευτά γύψινα σποτ και κρυφοί φωτισμοί. Πάνω από το πάσο που διαχωρίζει το καθιστικό από τον χώρο της κουζίνας τοποθετήθηκε κρεμαστό πολύφωτο αρκετού ύψουςμε 4 λαμπτήρες από γυαλί, και με απόχρωση σκελετού χρώμιο.

Στην κουζίνα τοποθετήθηκε φωτιστικό επίτοιχο. Η πλαφονιέρα οροφής είναι κατασκευασμένη από γυαλί και περιέχει 4 λαμπτήρες. Απόχρωση σκελετού χρώμιο.

Διασκορπισμένα σε διάφορα σημεία του διαμερίσματος τοποθετήθηκαν χωνευτά σποτ.

Στον εξωτερικό χώρο τοποθετήθηκαν 4 απλίκες αλουμινίου γκρι χρώματος με φως που διαχέεται σε όλες τις κατευθύνσεις.
Κουρτινόξυλα

Αγορά και τοποθέτηση κουρτινόξυλων σε χρώμα inox με διπλό σιδηρόδρομο.

Air condition

Τοποθετήθηκαν τρία αir condition, από ένα στηη κάθε κρεβατοκάμαρα και ένα στον ενιαίο χώρο κουζίνας – καθιστικού.
Συναγερμός

Στο διαμέρισμα τοποθετήθηκε σύστημα ασφαλείας που ολοκληρώνει την αίσθηση ηρεμίας και γαλήνης, απαραίτητη για κάθε σύγχρονη κατοικία.

Εξωτερικός χώρος

Στον επανασχεδιασμό αυτού του διαμερίσματος, προτεραιότητα εκτός της αποκατάστασης της διαμπερότητας του χώρου, ήταν και η εκ νέου διακόσμηση του εξωτερικού χώρου(εσωτερικής αυλής).Έτσι δημιουργήθηκε ένας χώρος που φιλτράρει τις άσχημες θεάσεις προς γειτονικά κτίσματα και δίνει την αίσθηση της ισόγειας αυλής από το άνοιγμα της κουζίνας.

Για να γίνει ο χώρος ζεστός και ήρεμος χρησιμοποιήθηκε πέτρα σε γήινες αποχρώσεις στον οποίο θα τοποθετηθούν φυτά ψηλής βλάστησης ώστε να δίνουν την αίσθηση της φύσης.

Χρωματικά ο εξωτερικός χώρος χαρακτηρίζεται από μεγάλες επιφάνειες του γκρι χρώματος.

Στην μία πλευρά του χώρου κατασκευάσθηκε ένας ικίσκος για την στέγαση του λεβητοστασίου.

Η απέναντι πλευρά του χώρου θα υποδεχθεί έτοιμο bbq.

Τέλος για περισσότερη ασφάλεια γύρωθεν της αυλής κατασκευάσθηκαν και τοποθετήθηκαν κιγκλιδώματα.

Τέντες

Στον εξωτερικό χώρο τοποθετήθηκαν ηλεκτρικές τέντες μπεζ χρώματος.

Κοινοποίηση