Menu

ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙ

ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙ

Ανακαίνιση Σπιτιού - Χαλάνδρι

Ανακαίνιση Σπιτιού – Κατασκευή σπιτιού στο  Χαλάνδρι Αθηνών

Ένα έργο  στην περιοχή του  Χαλανδρίου που αδήριτη ανάγκη  για την ανακαίνιση – κατασκευή  του, θα ήταν η αμφίδρομη  θετική σκέψη ιδιοκτήτου – τεχνικής εταιρείας.  Και αυτό την χαρακτήρισε.

Αφού έγινε ο σχεδιασμός εσωτερικών χώρων, προχωρήσαμε στην υλοποίηση των έργων ξεκινώντας από  τις οπτοπλινθοδομές  εσωτερικές – εξωτερικές . Συνεχίσαμε   με υδραυλικές – ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις  και  εσωτερικά- εξωτερικά σοβατίσματα.

Κατασκευάσθηκαν  δύο  μπάνια  εκ των οποίων το ένα θα χρησιμοποιούσε η οικογένεια   των πέντε ατόμων (με δύο έπιπλα μπάνιου) και ένα  μεγάλο πατάρι ( σιδηροκατασκευή βαρέως τύπου ) για  αποθηκευτικό χώρο. Το  WC  των επισκεπτών κατασκευάστηκε  στον αναξιοποίητο  χώρο  κάτω από  την κλίμακα (σκάλα).

Έγινε  έκχυση τσιμεντοκονιών σε όλα τα πατώματα του οικήματος εκτός του χώρου της κουζίνας, στο οποίο έγινε εφαρμογή   αυτοεπιδούμενου   τσιμεντοκονιάματος . Δημιουργήσαμε υψομετρική διαφορά  δαπέδου  (μισού σκαλοπατιού) μεταξύ  καθιστικού – σαλονιού και κουζίνας .

Τα δάπεδα του σαλονιού – καθιστικού επενδύθηκαν με laminate και στους υπόλοιπους χώρους τοποθετήθηκαν πλακίδια τύπου ξύλου.

Εκμεταλλευόμενοι το ύψος του οικήματος, δημιουργήσαμε δεύτερο καθιστικό  επάνω από τον χώρο της κουζίνας με την τοποθέτηση σιδηροκατασκευής.  Θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε  ως το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό  της ανακαίνισης του σπιτιού.

Η ανακαίνιση του ακινήτου συνεχίστηκε με την εγκατάσταση πολυστρωματικών αγωγών ζεστού – κρύου,  συλλεκτών-κολεκτέρ θέρμανσης- ύδρευσης,  θερμαντικών  σωμάτων και ηλιακού θερμοσίφωνα.  Τα  θερμαντικά σώματα  συνδέθηκαν με τον κεντρικό  λέβητα  πετρελαίου  ( αφού προηγήθηκε η αναβάθμισή του) και τον ηλιακό θερμοσίφωνα.

Η κουζίνα κατασκευάσθηκε από βακελιτικό υλικό  με γνώμονα τους μεγάλους χώρους αποθήκευσης. Επίσης κατασκευάσθηκε νησίδα που θα εξυπηρετούσε την καθημερινή φιλοξενία των ιδιοκτητών.

Στα τέσσερα υπνοδωμάτια του σπιτιού  κατασκευάσθηκαν τρείς ανοιγόμενες   ντουλάπες και μία συρόμενη . Τα εσωτερικά ανοίγματα των δωματίων επενδύθηκαν με πόρτες LAMINATE . Έγινε κατασκευή γυψοσανίδας οροφής  για την μείωση του ύψους  και δημιουργήθηκαν κρυφοί φωτισμοίστο χώρο του σαλονιού.

Τοποθετήθηκαν ενεργειακά κουφώματα αλουμινίου με θερμοδιακοπή και δύο θωρακισμένες πόρτες  ασφαλείας όπου αυτής της κεντρικής   εισόδου  του οικήματος  με επένδυση αλουμινίου εσωτερικά και εξωτερικά, ενώ η δεύτερη  που ήταν εσωτερική (της οικίας)  επενδύθηκε  με  LAMINATE  . Έγινε  εφαρμογή δύο χεριών σπατουλαρίσματος   στο χώρο του σαλονιού , των δύο καθιστικών χώρων της οικίας  και επί των γυψοσανίδων οροφής.            Η ανακαίνιση της  κατοικίας  ολοκληρώθηκε  με τον ελαιοχρωματισμό  του σπιτιού  που έγινε κατά το δοκούν του κάθε μέλους της οικογένειας  για τον προσωπικό του χώρο, με προσπάθεια κοινής άποψης  για τους κοινόχρηστους χώρους  διαβίωσης ( με γήινα και έντονα χρώματα).

ΕΡΓΟ : ΟΛΙΚΗ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ – ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΠΙΤΙΟΥ (ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ)

 

Δείτε περισσότερα για τις Ανακαινίσεις Σπιτιών

Δείτε περισσότερα Έργα Ανακαίνισης Σπιτιών

Κοινοποίηση