Ανακαίνιση μονοκατοικίας Αθήνα

Ανακαίνιση μονοκατοικίας Αθήνα

Η νέα ανακαίνιση, στο κέντρο της Αθήνας  μονοκατοικίας των 80 τ.μ., ονομάστηκε <ΕΞΕΜΕΤΡΗΣΕ ΤΟ ΖΗΝ>.

Έχοντας την πόρτα του ερμητικά κλειστή το παλαιό ακίνητο, στο πέρασμα των δεκαετιών, διελύθη εις τα εξ ων συνετέθη.

Από τη μια, οι παραινέσεις των άμεσων συγγενών για την αποφυγή μιας ενδεχόμενης επισκευής των χώρων της κατοικίας            (που δεν είχε ίχνος μπετόν και ήταν χτισμένη επάνω σε τσιμεντόλιθους).

Από την άλλη, η συσσώρευση των αναμνήσεων και η ακατανίκητη επιθυμία της ιδιοκτήτριας για την ολοκλήρωση του κύκλου ζωής της στους χώρους που έζησε και μεγάλωσε με την οικογένειά της, έκαναν την απόφαση να τεθεί μεταξύ σφύρας και άκμονος.

Η παντελής απουσία του μπετόν, δημιούργησε τον κανόνα ότι δεν θα πειραχτεί για κανέναν λόγο η υπάρχουσα τοιχοποιία, ακόμη και του τοίχου που διαχώριζε την κεντρική είσοδο με το καθιστικό.

Προς έκπληξή μας μάλιστα, κατά την αποξήλωση της διπλής πόρτας του εν λόγω τοίχου, διαπιστώθηκε η ανυπαρξία του σενάζ ή έστω πρεκιού επάνω από αυτήν, αν και ήταν το μεγαλύτερο άνοιγμα της κατοικίας.

Ξεκινώντας με την εσωτερική  διαμόρφωση του σπιτιού και τις αποξηλώσεις , διαπιστώσαμε την ύπαρξη των πήλινων σωλήνων στις κεντρικές αποχετεύσεις.

Άμεσα προχωρήσαμε στην αφαίρεση τους και αντικατάστασή τους.Παράλληλα δε, εγκαταστήσαμε νέα γραμμή παροχής νερού.

Το δεύτερο ευτράπελο που έπεσε στην αντίληψή μας, ήταν η ύπαρξη διαρροής από το παροχικό καλώδιο, προχωρήσαμε στην αντικατάσταση όλης της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης.

Η ύπαρξη του νερού μέσα στους τοίχους, μας οδήγησε στην ταράτσα της κατοικίας. Αλλά γι’ αυτό θα μιλήσουμε αργότερα.

Αφαιρώντας την πλαστική μοκέτα του δαπέδου, αντιληφθήκαμε την υψομετρική διαφορά μεταξύ των χώρων του οικήματος που έφτανε τους 6-8 πόντους.

Έγινε εφαρμογή γεμισμάτων – τσιμεντοκονιών και επίστρωση με γρανιτοπλακίδια ολοκλήρου του πατώματος της οικίας.

Τοποθετήσαμε εσωτερικές πόρτες laminate χρώματος βέγκε με πλακάζ οβάλ.

Κατασκευάσθηκε ντουλάπα  και τοποθετήθηκαν νέα έπιπλα κουζίνας.

Ως αποκορύφωση των εκπλήξεων του σπιτιού, θεωρήθηκε η αποκόλληση τμημάτων της οροφής και των τοίχων, με ανάδειξη των διαβρωμένων – σκουριασμένων ράβδων οπλισμού κατά την διάρκεια της προετοιμασίας του ελαιοχρωματισμού της οικίας.

Κοιτάζοντας μάλιστα κάποιος προσεχτικά τις φωτογραφίες , θα προσέξει σε μία εικόνα τον σιδηροπλισμό της οροφής βρεγμένο. Το φαινόμενο αυτό δημιουργήθηκε κατά την στιγμή κατά την οποία έξω έβρεχε.

Το θεωρήσαμε ως μείζον και το αντιμετωπίσαμε με την ανάλογη σοβαρότητα. Η διαδικασία αντιμετώπισης του προβλήματος ήταν η ακόλουθη.

  1. Έγινε τρίψιμο των σιδήρων οπλισμού για τον καθαρισμό τους από την σκουριά.
  2. Χρησιμοποιήθηκε μετατροπέας σκουριάς που ερχόμενος σε επαφή με τη σκουριά, αντιδρά χημικά μαζί της και εντός 24 ωρών , την μετατρέπει σε ενώσεις του σιδηρού.
  3. ‘Έγινε εφαρμογή αναστολέα διάβρωσης ενός συστατικού και αντισκωριακή προστασία για φέροντα οπλισμό βάσεως τσιμέντου. Δημιουργεί αλκαλικό περιβάλλον γύρω από το σιδηροπλισμό.
  4. Ολοκληρώσαμε με την εφαρμογή ινοπλισμένου κονιάματος τσιμεντοειδούς βάσης, κατάλληλης κοκκομετρίας αδρανών και ειδικών πρόσθετων. Εφαρμόζεται σε οριζόντιες και κατακόρυφες επιφάνειες για δομητικές και μη δομητικές επισκευές σκυροδέματος.

Αντικαταστήσαμε τα παλαιά ξύλινα κουφώματα της κατοικίας με νέα σύγχρονα κουφώματα αλουμινίου Europa.

Εξωτερικά έγιναν νέοι σοβάδες με την τοποθέτηση μεταλλικών σκοτιών και τοποθετήθηκαν κάγκελα ασφαλείας, νέα κιγκλιδώματα, εξωτερική σιδηρόπορτα και έγινε επίστρωση πλακιδίων τύπου πέτρας.

Στην ταράτσα του σπιτιού ανακαλύψαμε κάτω από τις δύο επιστρώσεις μονωτικού υλικού, νερό.

Ξεκινήσαμε να τις αφαιρούμε βρίσκοντας ιδιαίτερο πρόβλημα στην πίσσα, την οποία αφαιρέσαμε με φλόγιστρο. Αφού τελειώσαμε τον καθαρισμό της ταράτσας διακρίναμε ρωγμές. Έγινε μονολιθική σφράγιση με ενέσιμη εποξειδική κόλλα δύο συστατικών.

Η μόνωση της ταράτσας έγινε κάνοντας εφαρμογή ειδικού ασταριού (εποξειδική ρητίνη+σκληρυντής), αστάρι νερού βαθιάς διείσδυσης δύο συστατικών και δύο σταυρωτών εφαρμογών ελαστικής επαλειφόμενης πολυουρεθανικής μεμβράνης.

Τοποθετήσαμε ηλιακό θερμοσίφωνα.

Με τον εσωτερικό και τον εξωτερικό ελαιοχρωματισμό του ακινήτου,  ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση.

ΕΡΓΟ : ΟΛΙΚΗ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

 

Δείτε περισσότερα για τις Ανακαινίσεις Σπιτιών

Δείτε περισσότερα Έργα Ανακαίνισης Σπιτιών

Κατά τη διάρκεια των εργασιών

Πριν την ανακαίνιση

Κοινοποίηση

    Ευχαριστούμε που επιλέξατε την Alfa Constructions
    Συμπληρώστε παρακάτω τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας ή επικοινωνήστε στο
    6978 081139.





    Συμφωνώ με τους: Όρους χρήσης & Πολιτική Απορρήτου