Ανακαινιση Κουζινας

Ανακαίνιση της Κουζίνας Νο2

Όπως είπαμε και στο προηγούμενο άρθρο σχετικά με την ανακαίνιση της κουζίνας, ο χώρος αυτός ίσως είναι ο πλέον κρίσιμος για την τελική επιτυχία του έργου, αφού αποτελεί τον χώρο που περνάμε τον περισσότερο χρόνο όταν βρισκόμαστε στο σπίτι.

Άμα αρχίσουν οι εργασίες της ανακαίνισης, δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής.

Όλη η ζωή μας διαταράσσεται και κάθε πρόβλημα που δεν είχε αναλυθεί μας οδηγεί σε περισσότερα έξοδα και φυσικά καθυστέρηση του έργου.

Ο σωστός σχεδιασμός θα σας βοηθήσει στην ρεαλιστική κατανόηση των εργασιών που απαιτούνται αλλά και των δαπανών που χρειάζονται.

Παρακάτω θα βρήτε μερικά από τα προβλήματα και τις καταστάσεις που αντιμετωπίζει κανείς, όταν αποφασίζει την ανακαίνιση της κουζίνας του.

Φυσικά κάθε περίπτωση είναι προσωποποιημένη στον συγκεκριμένο χώρο και γίνεται εύκολα κατανοητό ότι θα χρειαστείτε τη επαγγελματική βοήθεια ώστε  να γίνει ένας αποτελεσματικός έλεγχος, να διαπιστωθούν τα τυχόν προβλήματα και να προταθούν οι καλύτερες λύσεις. Θα πρέπει λοιπόν να απαντήσετε στα παρακάτω ερωτήματα:

  • Οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις και οι συσκευές έχουν αρκετό χρόνο ζωής ακόμα?
  • Σας αρέσει το στυλ και τα χαρακτηριστικά των συσκευών που υπάρχουν? Είναι ενεργειακά αποδοτικές?
  • Είναι κατάλληλος και ικανοποιητικός ο φωτισμός?

Εδώ λοιπόν θα πρέπει να εξετάσετε τις διάφορες επιλογές που σας παρουσιάζονται και για τις οποίες θα πρέπει να αποφασίσετε έγκαιρα:

  • Την αντικατάσταση ή επισκευή των υπαρχουσών εγκαταστάσεων ή συσκευών.
  • Να ενημερωθείτε και να εξοικιωθείτε με τα τα υπάρχοντα προϊόντα στην αγορά και τις δυνατές λύσεις.
  • Να επιλέξετε αυτά που θα περιορίζουν σημαντικά την κατυανάλωση του νερού και του ηλεκτρικού ρεύματος.
  • Βεβαιωθείτε ότι ο φωτισμός που υπάρχει είναι ο κατάλληλος και αυτός που σας καλύπτει ικανοποιητικά. Οι λάμπες φθορισμού  αλλά και οι νέοι οικολογικοί λαμπτήρες είναι δέκα φορές καλύτερες από τους κοινούς λαμπτήρες που γνωρίζαμε.

Μην ξεχνάτε ότι!

  • Ο χώρος των παλιών συσκευών και εγκαταστάσεων, όταν έρθει η ώρα της αντικατάστασης, μπορεί να μην είναι ικανοποιητικός για τις καινούργιες. Αυτό μπορεί να προκαλέσει παραπέρα δαπανηρές τροποποιήσεις στην τελική διαρρύθμιση των χώρων αν δεν έχουν προβλεφτεί τέτοιες περιπτώσεις.

Οι πεπαλαιωμένες συσκευές και φωτιστικά σημαίνουν υψηλές δαπάνες ενεργειακού κόστους.

Κοινοποίηση