Ανακαίνιση Μπάνιου

Ένας από τους λόγους για τους οποίους ο εκάστοτε ιδιοκτήτης προτιμά να δώσει προτεραιότητα στο μπάνιο σε σχέση με την κουζίνα, είναι απλά επειδή ο χώρος είναι μικρότερος και συνήθως ξοδεύονται  λιγότερα χρήματα.
Για αυτόν λοιπόν το λόγο αποφασίσαμε να σας δώσουμε μερικές συμπληρωματικές  χρήσιμες πληροφορίες.

α) Χρώμα πλακιδίων: ένα από τα σημαντικά στοιχεία διακόσμησής σε μια ενδεχόμενη. Προτιμήστε χρώματα ανοιχτά ιδιαίτερα στα μικρότερα μπάνια που χαρακτηρίζουν την πλειονότητα της ελληνικής επικράτειας. Συνδυάστε τα ανοιχτά με τα σκουρόχρωμα θέλοντας να δώσετε έμφαση σε συγκεκριμένα σημεία του λουτρού σας.  Παραδείγματος χάριν, τοποθετήστε σκουρόχρωμα πλακίδια στο πάτωμα και ανοιχτού χρώματος στους τοίχους. Συνδυάστε το πλακάκι του πατώματος με μια σειρά ίδιων πλακιδίων πίσω από την λεκάνη του λουτρού. Εναλλακτικά,  επενδύστε τον τοίχο που θα τοποθετηθεί η μπαταρία της καμπίνας ή της μπανιέρας.

Μία επίσης καλή πρόταση, είναι η επένδυση των τοίχων και γιατί όχι και του πατώματος (προϋποθέτει υλικά πιστοποιημένα με CE και εφαρμοστή που σέβεται την σειρά εφαρμογής των υλικών) με πατητή τσιμεντοκονία.

β) Φωτισμός: ένα εξ’ ίσου σημαντικό στοιχείο που θα πρέπει ανάλογα με τις ανάγκες της καθημερινότητας μας, να μπορεί να ανταποκρίνεται επαρκώς. Φωτίστε ξεχωριστά τον χώρο του καθρέπτη (με απλίκες ή ακόμη με μια ταινία led περιμετρικά του καθρέπτη) θα σας καλύψει τις προσωπικές σας ανάγκες που χρειάζεστε έντονο φως για τις ανάγκες όπως του ξυρίσματος, μακιγιαρίσματος κα. Φωτίστε με φωτιστικό οροφής ή ακόμη και με σποτ τον υπόλοιπο χώρο του λουτρού. Τώρα εάν στα παραπάνω προσθέσετε και ένα dimmer (ρυθμιστή αυξομείωσης φωτισμού) θα σας δώσει την δυνατότητα της χρήσης του φωτισμού ανάλογα με τις απαιτήσεις σας κατά την διάρκεια της ημέρας η της νύχτας.
γ) Αερισμός: τελευταίο και επίσης σημαντικό το θέμα της υγρασίας. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που το θεωρούν ήσσονος σημασίας ενώ είναι μείζονος. Προτιμήστε ακόμη και τον τεχνητό εξαερισμό εάν είστε από εκείνους που παραμελούν να βάλουν σε θέση ανάκλισης το παράθυρο του λουτρού τους. Η υγρασία θεωρείται η μητέρα πολλών κακών στο χώρο του λουτρού γι’ αυτό μην την υποτιμάται.

Κοινοποίηση