ελαιοχρωματισμοι-σπιτιων

Ελαιοχρωματισμοί Κατά Την Ανακαίνιση

Σε μια ανακαίνιση διαμερίσματος μία σημαντική εργασία είναι ο ελαιοχρωματισμός των δωματίων.

Σε αντίθεση με αυτό που οι περισσότεροι ίσως πιστεύετε, η διαφορά μεταξύ ενός επαγγελματικά βαμμένου φινιρίσματος και μιας ερασιτεχνικής προσπάθειας δεν είναι μόνο ζήτημα τεχνικής και εμπειρίας. Εκεί που οι επαγγελματίες επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους είναι στην προετοιμασία της επιφάνειας. Στην πραγματικότητα δαπανούν συχνά περισσότερο χρόνο για αυτό, παρά για το βάψιμο προκειμένου να έχουν το τέλειο υπόβαθρο που θα δεχθεί την βαφή. Γνωρίζουν εκ πείρας ότι στο διακοσμητικό βάψιμο κάθε στρώση φτιάχνεται πάνω στην προηγούμενη για να δημιουργήσει ένα τέλειο αποτέλεσμα. Εάν δεν υπάρξει αυτή η φροντίδα και προετοιμασία, η επιφάνεια σας δεν θα ?έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα και θα εστιάζεται η προσοχή στις ατέλειές αδικώντας έτσι τόσο το χρώμα όσο και την ανακαίνιση του σπιτιού σας συνολικά. Επίσης η κακή ή η καθόλου προετοιμασία μπορεί ακόμη να δημιουργήσει ξεφλούδισμα στο βάψιμό σας ή να σκάσει πολύ γρήγορα μετά την ολοκλήρωσή του.

Μερικές εργασίες όπως το ξύσιμο ή το τρίψιμο με υαλόχαρτο, απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή σε αντίθεση με άλλες εργασίες, όπως το πλύσιμο των τοίχων όπου το μόνο που χρειάζεται είναι ο χρόνος για να στεγνώσουν.

Επίσης πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν απαιτούν όλα τα έργα την ίδια προετοιμασία. Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας :

– Την κατάσταση της επιφάνειας. Αν η επιφάνεια που πρόκειται να βάψετε είναι καινούργια ή παλιά, βαμμένη ή άβαφη, πορώδης ή μη πορώδης.

– Το είδος του χρώματος που θα χρησιμοποιηθεί.

– Το βαμμένο υλικό φινιρίσματος που έχει επιλέξει.

Αν οι επιφάνειές σας είναι σε ιδιαίτερα κακή κατάσταση ή αν η δουλειά είναι πολύ μεγάλη, καλό θα ήταν να αναθέσετε την εργασία σε επαγγελματία ελαιοχρωματιστή εξοικειωμένο με τα εργαλεία και τα υλικά που απαιτούνται για την αποφυγή των προαναφερομένων. Η απόφασή σας θα βασιστεί βέβαια και στα χρήματα που θέλετε να διαθέσετε για την ανακαίνιση της οικίας σας.

Κοινοποίηση