Επισκευή Σπιτιού: Εγγενή Προβλήματα και Κατασκευαστικά Λάθη

Προετοιμασία – Σχεδιασμός. Η επισκευή του σπιτιού μας είναι μια σειρά επιβεβλημένων παροντικών η μελλοντικών αναγκών που μόνο εμείς γνωρίζουμε καλύτερα από τον καθένα. Εμείς είμαστε αυτοί που κατοικούμε μέσα σε αυτό και γνωρίζουμε τις επίκτητες και τις εγγενείς αδυναμίες του.

Επίκτητες ονομάζουμε τις φθορές εκείνες που τις δημιουργεί ο χρόνος. Μερικές από αυτές είναι : η ανακατασκευή του μπάνιου  λόγω διαρροών, η αλλαγή της κουζίνας λόγω πολυχρησίας των ντουλαπιών ή ακόμη και διαρροής των υδραυλικών,  η φθορά των πατωμάτων, η φθορά των τοίχων (επιχρίσματα)  η οποία είναι πολύ σημαντική γιατί μπορεί να προκαλέσει εισροή υδάτων και να προκαλέσει σημαντικές βλάβες επί του ακινήτου μας. Ανάλογη είναι και η ταράτσα (στέγη) που δεν έχει μόνωση, οι φθορές των παραθύρων κ.τ.λ. Για τα περισσότερα από αυτά έχουμε αναφερθεί  με πλήρη ενδελέχεια παρελθοντικά σε άρθρα μας. Σήμερα όμως θα θέλαμε να σας μιλήσουμε περισσότερο για τα εγγενή προβλήματα ενός οικήματος.

Εγγενή ονομάζουμε τα προβλήματα εκείνα που δεν δημιουργούνται αλλά υπάρχουν από την αρχική κατασκευή του ακινήτου μας. Τα συνηθέστερα είναι: η κατασκευή πολλών τοίχων (οπτοπλινθοδομών) με αποτέλεσμα τον περιορισμό των χώρων, η κατασκευή ενός μικρού λουτρού/κουζίνας/υπνοδωματίου, η κατασκευή μικρών εσωτερικών – εξωτερικών εισόδων/ανοιγμάτων, μεγάλες κεντρικές είσοδοι άνευ χρησιμότητας, και άλλα πολλά.

Όλα τα παραπάνω προβλήματα σε όποια από τις παραπάνω κατηγορίες και να εμπίπτουν γίνονται αντιληπτά σε εμάς μέσα από την καθημερινή βίωση τους. Το συμπέρασμα λοιπόν μας οδηγεί ότι οι μόνοι καλοί γνώστες αυτών είμαστε εμείς οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ.
Τώρα βέβαια έχουμε μια ακόμη  κατηγορία ανθρώπων οι οποίοι είναι εν δυνάμει αγοραστές η οι κληρονόμοι μιας παλαιάς κατοικίας η οποία εν ευθέτω χρόνο θα χρειαστεί επισκευή. Στην κατηγορία αυτή των ανθρώπων θα τους συμβουλεύαμε να επικαλεστούν τα παρελθοντικά και τα παροντικά τους βιώματα για την αποφυγή μελλοντικών λαθών (το παρελθόν διδάσκει το μέλλον).

Σε όποια από τις παραπάνω κατηγορίες και εάν ανήκετε το μήνυμα είναι ένα και σαφές. Ιεραρχήστε και καταγράψτε τις ανάγκες σας ξεκινώντας από τα εγγενή του προβλήματα και μετά με τα επίκτητα.
Η σωστή προετοιμασία είναι το ήμισυ της επιτυχίας. Είναι αυτό που θα μας οδηγήσει στην αποφυγή πρόσθετων χρηματικών δαπανών πριν η κατοικία μας αποκτήσει την τελική της μορφή.
Εν κατακλείδι αφού δημιουργήσετε εσείς την βάση των αναγκών σας διανθίστε τους τελικούς σας προβληματισμούς με μια αξιόπιστη τεχνική εταιρεία.

 

Κοινοποίηση