Ανακαινιση Σπιτιου

Ιδέες για την Ανακαίνιση του Υπογείου

Η αλήθεια είναι ότι συνήθως οι περισσότεροι άνθρωποι μετατρέπουν το υπόγειό τους σε ένα επιπλέον δωμάτιο που τους είναι απαραίτητο.

Υπάρχουν όμως πολλές άλλες λύσεις και χρήσεις που μπορούμε να έχουμε στο υπόγειό μας. Παρακάτω θα βρείτε μερικές καλές ιδέες για εναλλακτική χρήση του υπογείου αλλά και ποιούς επαγγελματίες θα χρειαστείτε για να γίνει η δουλειά σας.

Παιδικό Playroom

Μπορείτε να μετατρέψετε το υπόγειό σας σε ένα θαυμάσιο παιδικό playroom που θα γεμίσει χαρά τα παιδιά σας και θα τα έχετε πάντα σε έλεγχο.

Το μόνο που χρειάζεστε για να το ετοιμάσετε, είναι μιά μόνωση του χώρου, αν πρόκειται να εγκαταστήσετε θέρμανση ή/και air condition, κάλυψη του δαπέδου με μιά μοκέτα και φυσικά το κατάλληλο βάψιμο που μπορεί να είναι ένα χαρούμενο χρώμα ή και κάποια κατάλληλη παιδική ταπετσαρία. Ένας καλός εργολάβος θα μπορούσε να αναλάβει αυτή την ανακαίνιση αλλά και την εγκατάσταση ενός δεύτερου μπάνιου.

Χώρος Ανάπαυσης

Μπορείτε να ανακαινίσετε το υπόγειό σας με τέτοιο τρόπο ώστε να το μετατρέψετε σε ένα θαυμάσιο και πολύ ελκυστικό χώρο για εσάς και τους φίλους σας. Μπορείτε π.χ. να βάλετε ένα μπιλιάρδο, βελάκια ή ακόμα ένα μικρό μπαρ, ώστε να γίνει μιά καλή γωνιά για εσάς και την παρέα σας. Στην περίπτωση αυτή πάλι θα χρειαστείτε έναν καλό εργολάβο για την ανακαίνιση και το βάψιμο, αλλά και έναν υδραυλικό αν πρόκειται να εγκαταστήσετε μιά τουαλέτα.

Κελλάρι Κρασιών

Για εσάς που σας αρέσει το καλό κρασί ο χώρος του υπογείου σας, που κατά κανόνα έχει χαμηλή θερμοκρασία, είναι ο πλέον κατάλληλος για να δημιουργήσετε ένα κελλάρι κρασιών. Τα υπόγεια γενικά είναι συνήθως χτισμένα από πέτρα κάτι που τους εξασφαλίζει την ησυχία αλλά τους δίνει και μιά χαμηλή θερμοκρασία, σε περίπτωση που έχετε στο μυαλό σας να χρησιμοποιήσετε το υπόγειο για παλαίωση των κρασιών σας.

Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστείτε έναν καλό εργολάβο για την κατασκευή των ραφιών του κρασιού που θα τα τοποθετήσει κατάλληλα στους τοίχους του υπόγειου σας.

Γυμναστήριο και Sauna

Θα πρέπει να λάβετε υπ? όψιν ότι τα διάφορα όργανα γυμναστικής κοστίζουν αρκετά σήμερα και μάλιστα αν θέλεις να κάνεις το γυμναστήριό σου όσο το δυνατόν καλύτερο, θα χρειαστεί να ξοδέψεις. Στην περίπτωση που θέλετε να εγκαταστήσετε και sauna θα πρέπει να ξέρετε ότι υπάρχει μιά τεράστια ποικιλία στην αγορά αλλά θα χρειαστείτε ένα καλό ξυλουργό και έναν εργολάβο για την τοποθέτησή της.

Βιβλιοθήκη ή προσωπικός χώρος

Τα υπόγεια είναι από τη φύση τους κατάλληλα για βιβλιοθήκη ή και για ένα ήσυχο προσωπικό χώρο μακρυά από τις διάφορες ενοχλήσεις. Η κάλυψη του δαπέδου με κάποια μοκέτα ή χαλί, οι ξυλουργικές εγκαταστάσεις αλλά και το βάψιμο, μπορεί να γίνουν από έναν καλό εργολάβο. Την εγκατάσταση όμως των ραφιών της βιβλιοθήκης μπορείτε να την κάνετε μόνοι σας αφού υπάρχει στην αγορά ένας μεγάλος αριθμός από διάφορα σχέδια που είναι πολύ εύκολο να συναρμολογηθούν και να τοποθετηθούν.

Λουτρό υπογείου με Jacuzzi

Επειδή συνήθως τα παλιά σπίτια έχουν μία τουλέτα, το υπόγειο είναι ένας κατάλληλος χώρος για να δημιουργήσετε άλλη μία για τις ανάγκες της οικογενείας σας.

Ακόμα καλύτερα, μπορείτε να εγκαταστήσετε και ένα Jacuzzi, ώστε τα μέλη της οικογενείας σας να χρησιμοποιούν περισσότερο αυτή την τουαλέτα παρά την άλλη. Θα σας χρειαστεί ένας εργολάβος και ίσως ένας υδραυλικός για το έργο αυτό.

Γραφείo

Σήμερα είναι αρκετά δύσκολο να έχει κανείς ένα γραφείο που του είναι απαραίτητο, στο σπίτι του. Στην περίπτωση αυτή το υπόγειο προσφέρεται για να καλύψει αυτή την ανάγκη. Εκτός από τον εργολάβο θα χρειαστεί και ένας ελαιοχρωματιστής , αλλά αν θέλετε να καλύψετε το δάπεδο με μοκέτα π.χ., θα χρειαστείτε και έναν ειδικό για το έργο αυτό.

Home Theater

Αυτή η ιδέα κερδίζει πολύ ανάμεσα σε αυτούς που τους αρέσει να διαθέτουν ένα προσωπικό σινεμά για να απολαμβάνουν ταινίες μαζί με τους φίλους τους. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε και μιά μικρή κουζίνα για τις ανάγκες της παρέας σας.

Δωμάτιο Computer

Μπορείτε να μετατρέψετε το υπόγειό σας σε ένα χώρο για το computer σας αλλα και για όλα τα περιφερειακά που σας είναι απαραίτητα.

Κοινοποίηση