Ανακαινισεις Σπιτιων

Τα 7 Μυστικά της Ανακαίνισης του Σπιτιού μας

Η ανακαίνιση του σπιτιού μας είναι δαπανηρή και πολλές φορές απαιτεί έρευνα και πλήρη σχεδιασμό από την πλευρά του ιδιοκτήτη.

Η ανακαίνιση μπορεί να οφείλεται στην ανάγκη αύξησης της εμπορικής αξίας, την αύξηση του αριθμού των μελών που ζουν εκεί, αλλά και την ανάγκη να αλλάξουμε την ατμόσφαιρα και το στυλ του σπιτιού.

Μπορείς να την κάνεις μόνος σου, εάν πιστεύεις ότι έχεις τις ικανότητες και το ταλέντο, αλλά είναι πιό σωστό να αναθέσεις την εργασία σε ειδικούς επαγγελματίες, πράγμα που θα κοστίσει πολύ λιγότερα  και το αποτέλεσμα θα είναι πλέον επαγγελματικό

Υπάρχουν 7 μυστικά για την ανακαίνιση του σπιτιού.

  1. Χρειάζεται να γνωρίζεις τις πραγματικές ανάγκες της οικογενείας σου. Αν το σπίτι είναι μικρό, θα χρειαστεί να υπάρχουν μεγαλύτεροι χώροι στην κουζίνα, σαλόνι κλπ, για να γίνει πιό άνετο και ευχάριστο. Θα πρέπει να διαφοροποιηθεί η διάταξη των χώρων, πράγμα που ίσως απαιτήσει γκρέμισμα εσωτερικών τοίχων για τα εξευρεθεί περισσότερος χώρος. Είναι συνεπώς απαραίτητο να γνωρίζουμε εκ των προτέρων τους στόχους που θέλουμε να επιτύχουμε με την ανακαίνιση του σπιτιού.
  2. Θα πρέπει να έχεις προμελετήσει και να ετοιμάσει ένα σχετικό προϋπολογισμό της όλης δαπάνης και να προσπαθείς πάντα να βρίσκεσαι μέσα στα όρια που υπάρχουν. Μπορείς να πάρεις δάνειο ή να χρησιμοποιήσεις τις οικονομίες σου, αλλά θα πρέπει πάντα να προσπαθήσεις να μην υπερβείς τα όρια. Ο προϋπολογισμός των εργασιών και δαπανών θα αποτελέσει έναν σωστό και αποτελεσματικό οδηγό της ανακαίνισης που επιχειρείς. Ποτέ μην εξοφλείς μιά εργασία,  πριν αυτή περατωθεί και σου παραδοθεί. Αν πληρώσεις μιά εργασία πριν τελειώσει, ο εργολάβος μπορεί να μην έρθει για να επιφέρει τις τελευταίες πινελιές, που πιθανόν να απαιτούνται.
  3. Πρέπει να υπάρχει αισθητική σχέση του εξωτερικού με το εσωτερικό του σπιτιού. Α, π.χ. το εξωτερικό μέρος είναι παραδοσιακό ή αντίθετα μοντέρνο τότε και το εσωτερικό θα πρέπει να έχει τις αντίστοιχες  ιδιότητες.  Μπορείς να βρεις χιλιάδες σχέδια για το σπίτι στο Ιντερνέτ αλλά και στα σχετικά έντυπα, για να πάρεις κάποια ιδέα.
  4. Πριν αρχίσεις τις εργασίες για την διαδικασία της ανακαίνισης,  θα πρέπει να αποκτήσεις  τις απαραίτητες άδειες που απαιτούνται. Είναι παράνομο να προχωρήσεις σε εργασίες χωρίς να έχεις πάρει νωρίτερα τις σχετικές άδειες. Ο εργολάβος αναλαμβάνει να αποκτήσει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και τις απαιτούμενες άδειες που χρειάζεσαι.
  5. Θα πρέπει να ζητάς πάντα τη επαγγελματική συμβουλή και τις υπηρεσίες π.χ. ενός αρχιτέκτονα ή ενδεχομένως και ενός διακοσμητού εσωτερικών χώρων. Θα πρέπει  όμως να έχεις κατά νου τον προϋπολογισμό σου, πριν πάρεις τις σχετικές αποφάσεις. Μπορείς να τους συναντήσεις για να συζητήσεις τις απαιτήσεις μιάς τέτοιας ανακαίνισης.  Ο επαγγελματίας μπορεί να σου προτείνει διάφορες ιδέες που αφορούν στα υλικά αλλά και στη διαμόρφωση του χώρου, πάντα μέσα στις δυνατότητες του προϋπολογισμού σου.
  6. 6   Τα χρώματα είναι ακριβά γι? αυτό θα πρέπει να εξοικονομήσεις μιά μικρή ποσότητα για να καλύψεις κάποια μελλοντική ανάγκη σου. Μην ξεχάσεις να έχεις πάντα τη μάρκα των χρωμάτων που χρησιμοποίησες, για κάθε μελλοντική χρήση.
  7. 7  Αν υπάρχουν εργασίες σε γυψοσανίδων, θα πρέπει να αλλάξεις τα φίλτρα αέρος πριν και μετά την ανακαίνιση του σπιτιού λόγω της μεγάλης ποσότητας σκόνης που συγκεντρώνεται με τέτοιες εργασίες.

Τέλος είναι απαραίτητο να έχεις πάντα στο μυαλό σου αυτές τις συμβουλές όταν αποφασίσεις την ανακαίνιση του σπιτιού σου. Ίσως δε απαιτηθεί να αποφασίσεις  την προμήθεια θυρών και παραθύρων ασφαλείας.

Κοινοποίηση