Ανακαινισεις Σπιτιων

5 Βασικές Αρχές Για Μια Επιτυχημένη Ανακαίνιση Της Κατοικίας Σας

Αμέσως μόλις καταλάβετε τη σχετική διαδικασία που πρόκειται να ακολουθήσει, το σχέδιο της ανακαίνισης του σπιτιού σας θα είναι για εσάς κάτι το πολύ εύκολο.

Το πλέον σημαντικό πράγμα που θα πρέπει να κάνετε, αν έχετε σοβαρά αποφασίσει την ανακαίνιση του σπιτιού σας, είναι  να ελέγξετε προσεκτικά τις  κρίσιμες πλευρές του έργου.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να δώσετε απάντηση στα πλέον σκοτεινά σημεία του σχεδιασμού, πριν αρχίσετε το έργο της ανακαίνισης.

Μιά ενδεχόμενη αποτυχία στο μέσο της ανακαίνισης, μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα, που ίσως κοστίσουν την πλήρη αποτυχία όλου του έργου.

Αν προβλέπετε ότι μπορεί να υπάρχουν αντιρρήσεις ή διαφορετικές προσεγγίσεις στα διάφορα στάδια της ανακαίνισης από τα λοιπά μέλη της οικογενείας σας, καλό θα είναι να συζητηθούν αυτά πριν αρχίσει το έργο για αποφυγή δυσχερών καταστάσεων.

Θα συζητήσουμε εδώ τις πέντε (5)  πιο σημαντικές πλευρές του έργου της  ανακαίνισης του σπιτιού, που θα πρέπει να επεξεργαστείτε με σοβαρότητα ώστε να εξασφαλίσετε την επιτυχία αυτής της ανακαίνισης.

Μπορεί να υπάρχει μακρύτερος κατάλογος με τα σημαντικά πράγματα μιάς σοβαρής ανακαίνισης του σπιτιού, αλλά τελικά αυτές οι πέντε (5) υποχρεώσεις είναι οι πλέον σοβαρές, που δεν μπορείτε να αποφύγετε.

1. Συνεργασία με έναν πεπειραμένο και αξιόπιστο επαγγελματία που θα αναλάβει το έργο

Δεν θα κερδίσετε τίποτα το σημαντικό αν δεν καταφέρετε να καλλιεργήσετε ένα θετικό και παραγωγικό κλίμα συνεργασίας με το ανάδοχο του έργου.

Θα πρέπει να υπάρξει μιά καλή συνεργασία βασισμένη πάνω στην εμπιστοσύνη και τον αλληλοσεβασμό.

Η εμπιστοσύνη δεν δημιουργείται μέσα σε ένα λεπτό… Είναι μιά συνεχής διαδικασία και το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να την αρχίσετε όσο το  δυνατόν νωρίτερα.

2. Προσεκτική επεξεργασία των αριθμών και των χρημάτων

Σε μιά ανακαίνιση του σπιτιού, το τελευταίο που θα επιθυμούσατε να συμβεί είναι το να πέσετε έξω στους χρηματικούς σας υπολογισμούς.

Σε αυτή την περίπτωση ή θα τελειώσετε με ένα μεγάλο χρηματικό άνοιγμα ή, ακόμα χειρότερο, να μην μπορέσετε τα τελειώσετε την ανακαίνιση.

Και οι δύο περιπτώσεις σημαίνουν αποτυχία, που ποτέ δεν είναι αποδεκτή.

Μία πολύ σημαντική δραστηριότητα κατά τη φάση της προετοιμασίας και του σχεδιασμού, είναι η πλήρης διαμόρφωση του προϋπολογισμού σας.

Μόλις ξεκαθαρίσετε το τελικό ποσό που είστε διατεθειμένοι να δαπανήσετε για την ανακαίνιση. θα πρέπει να συνεργαστείτε με τον ανάδοχο εργολάβο και να συζητήσετε μαζί όλες τις λεπτομέρειες του έργου, έχοντας πάντα υπ? όψιν να μην υπερβείτε το ποσό που έχετε διαθέσει.

Θα πρέπει πάντα να έχετε πρόσβαση στις διάφορες φάσεις και να διατηρείτε  συνεχώς τη «Δύναμη του Χρήματος» δηλ. να είστε εσείς αυτός που αποφασίζει!.

3. Μετατρέψτε το σπίτι σας σε κατάσταση «Ανακαίνισης»

Είναι σημαντικό να έχετε προετοιμάσει σχετικά το σπίτι σας πριν αρχίσουν οι εργασίες της ανακαίνισης για να αποφύγετε τυχόν επιπλοκές και προβλήματα.

Θα πρέπει να απομακρύνετε τα εύθραυστα και τα τυχόν πολύτιμα αντικείμενα από τους χώρους που θα υποστούν την ανακαίνιση.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε π.χ. το γκαράζ για την φύλαξη αυτών, εφ? όσον δεν θα γίνουν εργασίες σε αυτό.

Γενικά το είδος των εργασιών που πρόκειται να γίνουν, προκαλούν πάντα ακαταστασίες και μπορεί να προκαλέσουν διάφορες δυσκολίες της καθημερινότητας.

Παρ? όλα αυτά η γενική ακαταστασία που θα υπάρξει, λόγω της φύσεως των εργασιών, μπορεί να προκαλέσει ατυχήματα αλλά και ενδεχομένως απώλεια κάποιων αξιόλογων πραγμάτων σας.

4. Μείνετε σταθεροί στο έργο που αναλάβατε

Προσέξτε μην την «πατήσετε»! Μην ξεφύγετε από τους όρους της συμφωνίας που έχετε με τον αρμόδιο εργολάβο.

Μιά τέτοια απερίσκεπτη τακτική μπορεί όχι μόνο να επηρεάσει τις σχέσεις σας με τον εργολάβο αλλά μπορεί να προκαλέσει σημαντικές καθυστερήσεις ακόμα και την διακοπή των εργασιών.

Μείνετε πιστοί και τηρείτε πάντα το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών που έχετε συμφωνήσει.

5. Να είστε προετοιμασμένοι για κάθε αντιξοότητα

Ακόμα και στα πλέον καλοσχεδιασμένα πλάνα, θα υπάρξουν περιπτώσεις όπου απρόσμενα και τυχαία γεγονότα μπορούν να περιπλέξουν και να δυσχαιράνουν την περάτωση των εργασιών.

Να είστε πάντα έτοιμοι να αντιμετωπίσετε τα διάφορα έκτακτα και απρόσμενα  προβλήματα που ίσως δημιουργηθούν.

Ένας καλός τρόπος είναι να έχατε στην άκρη ένα μέρος του όλου προϋπολογισμού για να αντιμετωπίσετε παρόμοιες και απρογραμμάτιστες καταστάσεις, που μπορεί να επιρρεάσουν την καλή εκτέλεση του έργου της ανακαίνισης.

Κοινοποίηση