Menu

ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ ΑΘΗΝΑ

ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ ΑΘΗΝΑ

ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ ΑΘΗΝΑ

Η γενική ανακαίνιση του σπιτιού, στο κέντρο της Αθήνας ήταν απαραίτητη.

Οι ιδιοκτήτες επιθυμούσαν να δημιουργήσουν στον νέο του χώρο,  μία χαλαρή προστατευμένη ατμόσφαιρα, που θα λειτουργούσε εξίσου καλά καθ όλη την διάρκεια του χρόνου.

Η   ολική ανακαίνιση σπιτιού των 80 τμ. , ξεκίνησε αποξηλώνοντας τα παλαιά έπιπλα κουζίνας, τις ντουλάπες, τις εσωτερικές πόρτες, τα εξωτερικά κουφώματα και τα παλαιά πατώματα.Συνεχίζοντας αποξηλώθηκαν τα παλαιά υδραυλικά και ηλεκτρολογικά.

Καθαιρέθηκε ο τοίχος μεταξύ κουζίνας και κεντρικής εισόδου και ο τοίχος που διαχώριζε το καθιστικό σε δύο χώρους.

Ο τοίχος της κουζίνας εγκιβώτιζε κεντρικό σωλήνα θέρμανσης της πολυκατοικίας ο οποίος και μεταφέρθηκε για να επιτευχθεί η ενοποίηση του χώρου.

Πραγματοποιήθηκε έκχυση τσιμεντοκονίας σε όλο το δάπεδο του σπιτιού που αποτελεί έναν καλό σύμμαχο ώστε να έρθουμε πιο κοντά στο επιθυμητό αποτέλεσμα της επιπεδότητάς του.

Βάση των νέων απαιτήσεων έγιναν οι νέες ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εφαρμογές.

Η επιθυμία των ιδιοκτητών ήταν να εξοικονομήσουμε έναν επιπλέον βοηθητικό χώρο. Τοποθετήθηκε λοιπόν στον χώρο της κουζίνας γυψοσανίδα και δημιουργήθηκε ένας μικρός χώρος αποθήκης με κρυφή πόρτα γυψοσανίδας.

Μεταξύ κουζίνας και κεντρικής εισόδου, δημιουργήθηκε ψευτοδόκαρο γυψοσανίδας για να καλυφθεί το παλαιό παράγωνο δοκάρι και να υποδεχθεί νέο φωτισμό με σποτ.

Επιπλέον, τοποθετήθηκε γυψοσανίδα στην παλαιά συρόμενη πόρτα που διαχώριζε το υπνοδωμάτιο από τον έναν χώρο του καθιστικού.

Το πάτωμα που αποτελεί την βάση για να υποδεχθεί τα υπόλοιπα χρώματα που θα περικλείονται στον χώρο, επιστρώθηκε ενιαία με πλακίδια ματ γρανίτη ανθρακί χρώματος διαστάσεων 60 χ 60.

Οι τοίχοι του μπάνιου επενδύθηκαν με γρανιτοπλακίδια 30 χ 60 ματ λευκού χρώματος που αποπνέουν γαλήνη και χαλάρωση.

Επίσης στο μπάνιο τοποθετήθηκε ευθύγραμμο σιφόνι δαπέδου, παραβάν κρυστάλλου, κρεμαστή λεκάνη με εντοιχισμένο καζανάκι και με χρωμέ πλακέτα, έπιπλο μπάνιου και inox μπαταρίες. Τέλος τοποθετήθηκε καθρέπτης ειδικής κατασκευής με led φωτισμό που δεσπόζει στον χώρο και τον μεγαλώνει ακόμη περισσότερο.

Τα έπιπλα κουζίνας κατασκευάσθηκαν από βακελίτη λευκού χρώματος και συνδυάστηκαν με λευκό ανθυγρό πάγκο και γρανιτένιο νεροχύτη. Στα ψηλά ερμάρια τοποθετήθηκαν πόμολα αλουμινίου ενώ στα υπόλοιπα τοποθετήθηκαν κρυφά πόμολα. Στα κρεμαστά επί ταβανιού τοποθετήθηκαν πόμολα touch open (άνοιγμα πόρτας με αφή). επίσης τοποθετήθηκε led φωτισμός κάτω από τα κρεμαστά ντουλάπια.

Ο σχεδιασμός της νέας κουζίνας έγινε με στόχο να εξυπηρετεί τις πλήρεις λειτουργικές ανάγκες των ιδιοκτητών.

Οι βακελιτικές ντουλάπες κατασκευάσθηκαν και αυτές σε λευκό χρώμα σε συνδυασμό με inox πόμολα.

Τοποθετήθηκαν λευκές πόρτες c.p.l. και θωρακισμένη πόρτα ασφαλείας.

Κατασκευάσθηκαν και τοποθετήθηκαν σε όλα τα εξωτερικά ανοίγματα του διαμερίσματος, κουφώματα αλουμινίου με ρολά και σήτες κάθετης κίνησης, της εταιρείας Europa, λευκού χρώματος εκτός των ρολών που είναι χρώματος ral.

Τοποθετήθηκε ηλιακός θερμοσίφωνας και εγκαταστάθηκε συναγερμός.

Κατά τον ελαιοχρωματισμό διαπιστώθηκε σαθρότητα της επιφάνειας των τοίχων και των οροφών με αποτέλεσμα να χρησιμοποιηθεί φλόγιστρο για την αποξήλωση όλης της επιφάνειας. Κατόπιν πραγματοποιήθηκε σπατουλάρισμα τριών χεριών για την εξομάλυνση της επιφάνειας και τέλος προχωρήσαμε στους ελαιοχρωματισμούς του σπιτιού με λευκό οικολογικό χρώμα.

Σε αυτό το σπίτι το λευκό χρώμα κυριαρχεί και μας μεταφέρει σε μια άλλη εποχή. Μία εποχή που κρύβει ρομαντικά στοιχεία και μια καθαρότητα η οποία εναποτίθεται στη διακόσμηση του σπιτιού.

 

ΕΡΓΟ : ΟΛΙΚΗ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

 

Δείτε περισσότερα για τις Ανακαινίσεις Σπιτιών

Δείτε περισσότερα Έργα Ανακαίνισης Σπιτιών

Κοινοποίηση