Menu

ΟΛΙΚΗ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ ΒΟΥΛΑ

ΟΛΙΚΗ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ ΒΟΥΛΑ

Ανακαίνιση Σπιτιού - Βούλα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ

Η επιθυμία των ιδιοκτητών εκτός της ανακαίνισης του σπιτιού των 100τμ  στη Βούλα Αττικής, ήταν να αναλάβουμε επιπρόσθετα την διαμόρφωση των εξωτερικών χώρων. Αφού καταθέσαμε τις προτάσεις και τις ιδέες μας για την ολική ανακαίνιση του σπιτιού λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις ανάγκες των ιδιοκτητών, τ’ απεικονίσαμε με φωτορεαλιστικά σχέδια και προχωρήσαμε στην έκδοση άδειας μικρής κλίμακας. Διατηρώντας πάντα την σωστή σειρά εργασιών της ανακαίνισης, ξεκινήσαμε με τις καθαιρέσεις των τοίχων και τις αποξηλώσεις μπάνιου, κουζίνας, εσωτερικών και εξωτερικών κουφωμάτων αλουμινίου κ.α.

Έγιναν νέες υδραυλικές εγκαταστάσεις στον χώρο της οικίας. Δημιουργήσαμε νέο αποχετευτικό δίκτυο. Οι κεντρικές αποχετεύσεις  κατευθύνθηκαν υπογείως μετά από σκάψιμο προς το κεντρικό φρεάτιο της οικοδομής. Έγινε εγκατάσταση δικτύου θέρμανσης με νέους πολυστρωματικούς αγωγούς ζεστού- κρύου. Εγκαταστάθηκαν παροχές για ηλιακό θερμοσίφωνα.

Στην κουζίνα επιλέχθηκε το χρώμα του λευκού σε συνδυασμό με γκρι, ώστε ο χώρος να είναι ευχάριστος, φωτεινός και να φαίνεται πλούσιος σε διάσταση.

Στο μπάνιο,  χρησιμοποιήσαμε λευκές και μαύρες αποχρώσεις ώστε να προκαλεί αισθησιασμό και φωτεινότητα ταυτόχρονα. Ο χώρος του λουτρού θα πρέπει να είναι λειτουργικός για αυτό το λόγο  κατασκευάσθηκε κτιστή ντουζιέρα και τοποθετήθηκε γυάλινη καμπίνα. Το δάπεδο και οι τοίχοι του μπάνιου επενδύθηκαν με γρανιτοπλακάκι .

Η ανακαίνιση της κατοικίας συνεχίστηκε αναβαθμίζοντας την ενεργειακή κλάση του σπιτιού τοποθετώντας νέα κουφώματα αλουμινίου με ενεργειακά τζάμια.

Έγινε η τοποθέτηση  τριών air condition, από ένα στην κάθε κρεβατοκάμαρα και ένα στον ενιαίο χώρο κουζίνας-καθιστικού.

Προσθέσαμε την εγκατάσταση συναγερμού που ολοκληρώνει την αίσθηση της ηρεμίας και της ασφαλείας  η οποία είναι απαραίτητη για κάθε σύγχρονη κοινωνία και την τοποθέτηση θωρακισμένης πόρτα ασφαλείας.

Ολοκληρώσαμε την ανακαίνιση των εσωτερικών χώρων  με τον ελαιοχρωματισμό του σπιτιού. Στους κοινόχρηστους χώρους, επιλέχθηκε μία απόχρωση του ανοιχτού γκρι ώστε να συνδυάζεται απόλυτα με τα έπιπλα του χώρου. Το χρώμα των ψευδοροφών είναι σε απόχρωση διαμετρικά αντίθετη με εκείνη των τοίχων ώστε να δίνει έμφαση στην οροφή, χωρίς όμως να απειλεί την ηρεμία του χρήστη. Στους ιδιωτικούς χώρους επιλέχθηκαν διαφορετικές αποχρώσεις.

Μετά  την υλοποίηση μας για την διαμόρφωση του διαμερίσματος προχωρήσαμε με την διαμόρφωση των εξωτερικών χώρων του σπιτιού.

 

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Δημιουργήσαμε έναν χώρο φιλτράροντας τις άσχημες θεάσεις προς γειτονικά κτίσματα υψώνοντας την μάνδρα διαχωρισμού με τις όμορες κατοικίες. Για περισσότερη ασφάλεια γύρωθε της αυλής κατασκευάστηκαν και τοποθετήθηκαν κιγκλιδώματα. Έγινε εγκατάσταση παροχής φωτισμού στον περιβάλλοντα χώρο, παροχής ρευματοδότησης της ατομικής μονάδας θέρμανση.

Για να γίνει ο χώρος  ζεστός και ήρεμος χρησιμοποιήθηκε πέτρα σε γήινες αποχρώσεις  στον οποίο τοποθετήθηκαν φυτά ψηλής βλάστησης ώστε να δίνουν την αίσθηση της φύσης.

Τοποθετήθηκαν πέτρες διαστάσεων 30χ60  σε δύο χρώματα, επί δαπέδου και επί τοιχίων γύρωθεν, δημιουργώντας ένα εξαίρετο αποποτέλεσμα. Η τοποθέτηση πέτρας επιλέχθηκε εξαιτίας της αντοχής της στις αντιξοότητες των καιρικών συνθηκών και συνέβαλε στην μεταμόρφωση του εξωτερικού χώρου. Εγινε ο ελαιοχρωματισμός των εξωτερικών τοίχων- κάγκελων και όλων των επιφανειών του περιβάλλοντα χώρου σε αποχρώσεις του γκρι.

Στην μία πλευρά του χώρου κατασκευάσθηκε ένας οικίσκος για την στέγαση του λεβητοστάσιου. Έγινε η τοποθέτηση ηλεκτρικών τεντών σκίασης. Η απέναντι πλευρά του χώρου θα υποδεχθεί έτοιμο bbq.

Ολοκληρώσαμε τις εργασίες της εξωτερικής ανακαίνισης με την μόνωση της ταράτσας και του μπαλκονιού, την εξωτερική θερμομόνωση και την εγκατάσταση του ηλιακού θερμοσίφωνα.

ΕΡΓΟ : ΟΛΙΚΗ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Δείτε περισσότερα για τις Ανακαινίσεις Σπιτιών

Δείτε περισσότερα Έργα Ανακαίνισης Σπιτιών

Κοινοποίηση