Menu

Ανακαίνιση Σπιτιού στη Φιλοθέη – Χαλάνδρι

Ανακαίνιση Σπιτιού στη Φιλοθέη – Χαλάνδρι

Ανακαινίσεις Σπιτιών - Φιλοθέη

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ

Στην ανακαίνιση του συγκεκριμένου διαμερίσματος, η προτεραιότητα των ιδιοκτητών ήταν να εξαλειφθεί η παρωχημένη εικόνα της οικίας και να δημιουργηθούν μοντέρνοι χώροι με στυλ, επιλέγοντας υλικά και χρώματα που να αναδεικνύουν το κάθε δωμάτιο ξεχωριστά.
Σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες, κατόπιν μελέτης από το αρμόδιο τμήμα της εταιρείας μας, απεικονίστηκε το διαμέρισμα φωτορεαλιστικά και προχωρήσαμε στην έκδοση οικοδομικής αδείας μικρής κλίμακας.

Αποξηλώσεις
Αποξηλώθηκαν όλοι οι παλαιοί υδραυλικοί σωλήνες κουζίνας και λουτρού, όλα τα ηλεκτρολογικά καλώδια, ο ηλεκτρολογικός πίνακας, πρίζες – διακόπτες, είδη υγιεινής, πλακίδια (λουτρού, τοίχου- κουζίνας), σοβά λουτρού και κουζίνας. Επίσης αποξηλώθηκαν όλα τα εσωτερικά κουφώματα(πόρτες-πατάρια), τα έπιπλα κουζίνας , η ντουλάπα, όλα τα εξωτερικά κουφώματα και η κεντρική είσοδος.

Επιχρίσματα
Επιχρίσματα των τοίχων του λουτρού, της παλαιάς κουζίνας και των μερεμετιών που δημιούργησαν οι διάφορες αποξηλώσεις .

Κατά τη Διάρκεια της Ανακαίνισης

Υδραυλική εγκατάσταση
Εγκαταστάθηκαν νέοι υδραυλικοί σωλήνες στην κουζίνα και στο λουτρό.
Ηλεκτρολογική εγκατάσταση
Εγκαταστάθηκαν νέοι ηλεκτρολογικοί σωλήνες και ηλεκτρολογικά καλώδια. Επίσης τοποθετήθηκε νέος πίνακας διανομής, νέες πρίζες και διακόπτες.

Γυψοσανίδες
Τοποθετήθηκαν γυψοσανίδες οροφής εις την οροφή του υπνοδωματίου ώστε να μειωθεί το ύψος του δωματίου και να υπάρξει η δυνατότητα τοποθέτησης σποτς που ήταν και η επιθυμία των ιδιοκτητών.
Πλακίδια
Στο δάπεδο του υπνοδωματίου τοποθετήθηκαν γρανιτοπλακίδια Α ποιότητας 60Χ60.
Στο λουτρού τοποθετήθηκαν επίσης γρανιτοπλακίδια διαστάσεων 25Χ50 Α ποιότητας.
Μόνωση τοίχου
Ο τοίχος του υπνοδωματίου που υποδέχθηκε την φυσική πέτρα, μονώθηκε με εξειδικευμένα μονωτικά υλικά για την προστασία αυτού από ενδεχόμενη υγρασία.
Επένδυση τοίχου με πέτρα
Ο ένας τοίχος της κρεβατοκάμαρας επενδύθηκε με φυσική πέτρα χρώματος γκρι ώστε να προσδώσει στο χώρο ένα ζεστό και όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα.
Συντήρηση μωσαϊκών
Τρίφτηκαν και γυαλίστηκαν τα μωσαϊκά του διαμερίσματος.

Μετά την Ανακαίνιση

Ξύλινες κατασκευές

Ανακαίνιση κουζίνας / Έπιπλα κουζίνας / Κατασκευή κουζίνας
Για τα έπιπλα κουζίνας επιλέχθηκε το κόκκινο χρώμα σε συνδυασμό με γκρι-καφέ πλακάκια και γκρι-καφέ πάγκο ώστε ο χώρος της κουζίνας να είναι μοντέρνος και ευχάριστος.
Εφόσον έγινε ο τελικός σχεδιασμός της κουζίνας με βάση τις ανάγκες των ιδιοκτητών, προχωρήσαμε στην κατασκευή για τα νέα έπιπλα κουζίνας. Για να ολοκληρωθούν τα ντουλάπια κουζίνας τοποθετήθηκαν αρχικά τα κουτιά κουζίνας, τα πορτάκια κουζίνας και ο ανθυγρός πάγκος κουζίνας. Στη συνέχεια τοποθετήθηκε ο γρανιτένιος νεροχύτης, ο συρόμενος inox απορροφητήρας, η αναμεικτική μπαταρία και τα διάφορα αξεσουάρ κουζίνας, όπως πόμολα, πιατοθήκη, κουταλοθήκη κ.λ.π.

Ανακαίνιση ντουλάπας – Συρόμενη ντουλάπα
Κατόπιν του σχεδιασμού της ντουλάπας και έχοντας οι ιδιοκτήτες την εικόνα αυτής φωτορεαλιστικά, προχωρήσαμε στην κατασκευή ντουλάπας.
Η ντουλάπα έγινε συρόμενη ώστε οι ιδιοκτήτες να έχουν άνετη πρόσβαση στον ιδιωτικό τους χώρο.
Τοποθετήθηκαν τα κουτιά ντουλάπας και οι συρόμενες πόρτες ντουλάπας και τέλος βιδώθηκαν τα πόμολα και τα επιπλέον αξεσουάρ όπως σωλήνες, ασανσέρ κ.λ.π.
Στην ντουλάπα χρωματικά καταλήξαμε σε μία ανοιχτή απόχρωση βακελίτη με νερά γκρι ώστε να συνδυάζεται με τα πορσελανάτα πλακίδια και την πέτρα του δωματίου. Επίσης τοποθετήθηκε και γυαλί μαύρου χρώματος στα συρόμενα φύλλα της ντουλάπας ώστε να δημιουργηθεί αντίθεση.
Ο σχεδιασμός της έγινε με βασικό στοιχείο την λειτουργικότητα δημιουργώντας αποθηκευτικούς χώρους στο επάνω μέρος των ντουλαπών, με τοποθέτηση ασανσέρ για την διευκόλυνση του ιδιοκτήτη. Το κάτω μέρος των ντουλαπών κατασκευάστηκε αποκλειστικά βάση των συγκεκριμένων αναγκών τοποθετώντας σωλήνες, ράφια και συρτάρια όπου εκείνοι επιθυμούσαν.
Εσωτερικές πόρτες – Πόρτες laminate
Οι εσωτερικές πόρτες είναι laminate. Το χρώμα που επιλέξαμε είναι wenge. Τα πόμολα που τοποθετήθηκαν ήταν σε χρώμα inox.
Ανακαίνιση μπάνιου
Όπως προαναφέρθηκε το δάπεδο και οι τοίχοι του μπάνιου επενδύθηκαν με γρανιτοπλακάκι Α ποιότητας διαστάσεων 20Χ50.
Γκρί και ανθρακί αποχρώσεις έχουν συνδυαστεί έτσι ώστε να δίνουν ένα αποτέλεσμα γεμάτο αισθησιασμό. Το μπάνιο φιλοξενεί ένα επιτοίχιο έπιπλο με νιπτήρα, αποθηκευτικούς χώρους και καθρέπτη με ντουλαπάκι.
Για την λειτουργικότητα του χώρου, κατασκευάσθηκε κτιστή ντουζιέρα. Τοποθετήθηκε γυάλινη καμπίνα που προστατεύει από τα νερά και δίνει μια ανάλαφρη και αέρινη νότα στο χώρο.
Το μπάνιο εξοπλίστηκε με είδη υγιεινής από υαλώδη πορσελάνη και μπαταρίες inox εφόσον η λάμψη του μετάλλου είναι ο καλύτερός μας φίλος.
Ανακαίνιση κουφωμάτων αλουμινίου – Κουφώματα αλουμινίου
Στα όλα τα εξωτερικά ανοίγματα τοποθετήθηκαν κουφώματα αλουμινίου λευκού χρώματος ανοιγόμενα – ανακλινόμενα εσωτερικά και εξωτερικά με ρολά. Όλα τα παράθυρα έχουν διπλό τζάμι και διαθέτουν περιμετρικά κλείδωμα για πρόσθετη ασφάλεια.
Σιδηροκατασκευές σπιτιών / κτιρίων
Κατασκευή και τοποθέτηση κάγκελων
Ελαιοχρωματισμός σπιτιού εσωτερικά – εξωτερικά / Ελαιοχρωματισμοί καγκέλων
Στους τοίχους και στις γυψοσανίδες του διαμερίσματος έγιναν οι απαραίτητες εργασίες για να υποδεχθούν το τελικό χρώμα. (τρίψιμο επιφανειών, στοκάρισμα – σπατουλάρισμα τοίχων και οροφών και τέλος την εφαρμογή επιστρώσεων πλαστικού οικολογικού χρώματος) Για κάθε χώρο έγινε προσεκτική επιλογή αποχρώσεων. Επίσης πραγματοποιήθηκε και ελαιοχρωματισμός κάγκελων.
Θωρακισμένη πόρτα ασφαλείας
Κατασκευάσθηκε και τοποθετήθηκε πόρτα ασφαλείας χρώματος wenge.

Προσπαθήσαμε στο μέγιστο ώστε να δημιουργήσουμε χώρους χρησιμοποιώντας λιτά στοιχεία και απλές γραμμές που να προξενούν ζεστή αίσθηση φιλοξενίας στους ιδιοκτήτες.

 

Δείτε περισσότερα για τις Ανακαινίσεις Σπιτιών

Δείτε περισσότερα Έργα Ανακαίνισης Σπιτιών

Κοινοποίηση