Ανακαίνιση σπιτιού Χαλκίδα Εύβοια

Ανακαίνιση σπιτιού Χαλκίδα Εύβοια

Σε ένα παλαιό διαμέρισμα του 1970 στην Χαλκίδα Εύβοια, πραγματοποιήθηκε η νέα ανακαίνιση  της εταιρείας μας η οποία ήταν ολική και πολυτελής.

Αφού ακούσαμε προσεχτικά τις επιθυμίες των ιδιοκτητών του σπιτιού, προχωρήσαμε σε ολοκληρωμένη αρχιτεκτονική πρόταση με αποτύπωση  των ιδεών μας, πρώτα σε κατόψεις και κατόπιν σε προοπτικά σχέδια.

Ξεκινώντας από την διαρρύθμιση των χώρων έγιναν καθαιρέσεις –  χτισίματα και σοβατίσματα τοίχων. Αποκαταστήσαμε χρόνια προβλήματα υγρασιών αλλάζοντας ριζικά τις κεντρικές αποχετεύσεις του κτιρίου.

Αφού επαναφέραμε τις δομικές  δυσλειτουργίες, προχωρήσαμε σε πλήρη ηλεκτρολογική και υδραυλική εγκατάσταση μπάνιου και wc, συμπεριλαμβανομένης και της προ-εγκατάστασης αντλίας θερμότητας ψύξης – θέρμανσης με fan coil.

Τοποθετήθηκαν γυψοσανίδες τοίχων και οροφής που θα εξυπηρετούσαν  την υποδοχή κρυφών φωτισμών. Επίσης χρησιμοποιήθηκαν γυψοσανίδες για την δημιουργία βιβλιοθήκης και  την επένδυση του θερμοθαλάμου στον χώρο της παραστιάς. Κατά περίπτωση τοποθετήθηκε και ορυκτοβάμβακας για ηχομόνωση – θερμομόνωση της οικίας.

Επιλέχθηκαν γρανιτοπλακίδια ημιματ  στον εσωτερικό χώρο της κατοικίας 1,20 χ 0,60  και ματ για τον εξωτερικό με την ιδιότητα της αντιολίσθησης. Με το ίδιο πλακάκι επενδύσαμε τον χώρο μεταξύ των ερμαρίων της κουζίνας.

Ένας τοίχος από τον χώρο του υπνοδωματίου επενδύθηκε με πάνελ  τεχνητής πέτρας.

Κατασκευάσθηκαν εσωτερικές πόρτες με την επεξεργασία της λάκκας σε απόχρωσης του γκρι, συρόμενη ντουλάπα και έπιπλα κουζίνας στην ίδια απόχρωση.

Τοποθετήθηκαν νέα ενεργειακά κουφώματα αλουμινίου με σήτες οριζόντιας κίνησης της εταιρείας Europa.

Η προσπάθεια ολοκληρώθηκε με τους απαλούς χρωματισμούς σε όλους τους χώρους της κατοικίας δημιουργώντας αντίθεση με τα χρώματα των ξύλινων στοιχείων. Στο καθιστικό επιλέχθηκαν μωβ- λιλά αποχρώσεις ώστε να εμπνέουν ζεστασιά και αρμονία στους ιδιοκτήτες  και στους επισκέπτες, ενώ στο υπνοδωμάτιο επιλέχθηκαν πράσινες αποχρώσεις ώστε να εμπνέουν γαλήνη και ηρεμία.

Ο χώρος της κουζίνας ολοκληρώθηκε τοποθετώντας τις σύγχρονες  ηλεκτρικές συσκευές που θα εξυπηρετούσαν τις καθημερινές ανάγκες του ζευγαριού. Επίσης τοποθετήθηκαν τηλεοράσεις επίγειας και δορυφορικής λήψης και hi – fi με ηχεία οροφής.

Έγινε εγκατάσταση air condition της εταιρείας Daikin, συναγερμού και εξωτερικών καμερών της εταιρείας Sigma.

Για την γενική επίπλωση του σπιτιού τοποθετήθηκαν έπιπλα ειδικής κατασκευής (custom made) ( Καναπές, πολυθρόνα, τραπεζαρία και κρεβατοκάμαρα) τα οποία κατασκευάσθηκαν σε ελληνικά εργοστάσια κατόπιν σχεδιασμού και επιλογής υφασμάτων.

Στην εξωτερική διαμόρφωση, αξίζει ν’ αναφερθεί η επισκευή του υπογείου,     και η ενίσχυση του μπαλκονιού με την μέθοδο Gunite,   η μόνωση  της ταράτσας του σπιτιού όπως και οι διαφορετικοί τύποι μονώσεων για την αντιμετώπιση της ανιούσας υγρασίας.

Η επένδυση της εσωτερικής πλευράς της βεράντας έγινε με τον ίδιο τύπο γρανιτοπλακιδίου που τοποθετήθηκε στο δάπεδο αυτής. Η εξωτερική πλευρά και η καμινάδα, επενδύθηκαν με πλακίδια τύπου φυσικής πέτρας.

Στις απολήξεις των επενδύσεων των πλακιδίων τοποθετήθηκαν γωνίες αλουμινίου όπου αρμονικά συνδέθηκαν με τα κάγκελα αλουμινίου ολοκληρώνοντας έτσι την εικόνα της ανακατασκευής.

ΕΡΓΟ :  ΟΛΙΚΗ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Δείτε περισσότερα για τις Ανακαινίσεις Σπιτιών

Δείτε περισσότερα Έργα Ανακαίνισης Σπιτιών

Κατά τη διάρκεια των εργασιών

Πριν την ανακαίνιση

Κοινοποίηση

    Ευχαριστούμε που επιλέξατε την Alfa Constructions
    Συμπληρώστε παρακάτω τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας ή επικοινωνήστε στο
    6978 081139.

    Συμφωνώ με τους: Όρους χρήσης & Πολιτική Απορρήτου