υπερυθρη-θερμανση

Υπέρυθρη Θέρμανση

Τι είναι η υπέρυθρη θέρμανση;

Η υπέρυθρη θέρμανση είναι ένας νέος, οικονομικός και οικολογικός τρόπος θέρμανσης, ο οποίος λειτουργεί ακριβώς όπως και οι ακτίνες του ήλιου. Έχει την ιδιότητα να θερμαίνει απευθείας τα σώματα και τα αντικείμενα χωρίς να ζεσταίνει τον αέρα γύρω από αυτά και αποτελεί ένα φυσικό τρόπο θέρμανσης! Το μήκος κύματός τους κυμαίνεται από το 1 χιλιοστό έως τα 700 νανόμετρα, όπου ξεκινά το ορατό φάσμα.

Που βασίζεται;

Η υπέρυθρη θέρμανση βασίζεται στην εκπομπή υπέρυθρων ακτινών. Οι υπέρυθρες ακτίνες είναι ηλεκτρομαγνητικά κύματα κάτω από την περιοχή της ερυθρής περιοχής του ορατού φωτός. Η υπέρυθρη θερμική ακτινοβολία δεν έχει καμία σχέση με την βλαβερή υπεριώδη ακτινοβολία, η οποία ευθύνεται για τα εγκαύματα και τις κακώσεις του δέρματος.

Τα υπέρυθρα θερμικά κύματα, τα οποία εκπέμπονται από τα σώματα θέρμανσης, φτάνουν σε ένα σώμα στο δωμάτιο (τοίχος, ταβάνι, πάτωμα, έπιπλα) και είτε απορροφούνται από αυτό είτε αντανακλώνται.
Τα υπέρυθρα θερμικά κύματα, τα οποία ανακλάστηκαν από ένα σώμα, φτάνουν σε ένα άλλο και ούτω καθεξής μέχρι να απορροφηθούν πλήρως.

Εγγύς υπέρυθρο: 0,8μ ? 2μ  Κυρίως υπέρυθρο: 2μ ? 15μ  Άπω υπέρυθρο: 15μ ? 400μ

υπό-ερυθρές = υπέρυθρες

Θερμαντικά πάνελ

Τα υπέρυθρα θερμαντικά πάνελ DECORED σχεδιάζονται και κατασκευάζονται στην Ελλάδα ,αποκλειστικά με ελληνικές και ευρωπαϊκές πρώτες ύλες. Παράγονται σε  ισχύ  450W, 650W, 900W και με διαστάσεις θερμαντικών στοιχείων 60χ60εκ, 90χ60εκ και 110χ60εκ. Η εσωτερική τους μόνωση είναι από υαλοβάμβακα ή βερμικουλίτη και δεν χρησιμοποιούνται προϊόντα άνθρακα κατά την κατασκευή τους. Το υλικό της πρόσοψης των πάνελ είναι από γυαλί ασφαλείας, το οποίο σαν υλικό έχει μεγάλη θερμική απόδοση και θερμοσυσσώρευση. Τα περιγράμματα των πάνελ είναι από πλαίσιο αλουμινίου με πλάτος προφίλ 1mm, 9mm, 19mm, 45mm και 55mm, και σε χρώματα όπως ασημί, inox, bronze, λευκό, μαύρο, απομίμηση ξύλου ή οποιοδήποτε άλλο RAL επιθυμεί ο πελάτης.

Η εταιρεία με μια  καινοτόμα εφαρμογή κορυφαίας ψηφιακής εκτύπωσης που διαθέτει , μπορεί να   μετατρέψει σε μοναδικό έργο τέχνης κάθε θερμαντικό σώμα και να το ενσωματώσει στο περιβάλλον που  τοποθετείται διαμορφώνοντας ανάλογη ατμόσφαιρα.

Η χρήση συστημάτων θέρμανσης DECORED εξασφαλίζει  οικονομία, υγεία, λειτουργικότητα-εξοικονόμηση χώρου, κορυφαία θερμική απόδοση , ευκολία καθαρισμού, μηδενικό κόστος συντήρησης, ευκολία στην τοποθέτηση τους.

Όλα τα προϊόντα της εταιρείας συνοδεύονται από πιστοποίηση  CE & ROHS και δοκιμάζονται ένα προς ένα πριν από την αποδέσμευσή τους, στα εργαστήρια μετρήσεων της εταιρείας, για την λειτουργικότητα και τις ηλεκτρικές τους ιδιότητες σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Από πιστοποίηση συνοδεύονται και τα μελάνια που χρησιμοποιεί η εταιρεία στις ψηφιακές εκτυπώσεις, διασφαλίζοντας την καθαρότητα του αέρα και καθιστώντας τα κατάλληλα για χρήση σε παιδικά δωμάτια και σχολεία.

 

Γιατί να επιλέξω θερμαντικά πάνελ DECORED

Τα πάνελ υπέρυθρης θέρμανσης DECORED αποτελούν βασικό είδος θέρμανσης και όχι συμπληρωματικό.

Τα πλεονεκτήματα τους?.

 • Εξοικονομούν ενέργεια έως και 80% συγκριτικά με άλλα μέσα θέρμανσης
 • Έχουν ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία του ανθρώπου (κυκλοφορία αίματος, ρευματισμοί, αρθρίτιδες, μυϊκοί πόνοι)
 • Απομακρύνουν την υγρασία και τη μούχλα από τους τοίχους.
 • Εξοικονομούν  χώρο.
 • Έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής.
 • Είναι ασφαλή για τα παιδιά (αποφυγή εγκαυμάτων)
 • Έχουν υπέροχη αισθητική
 • Και δεν χρήζουν συντήρησης

Επιπλέον προσφέρουν

 • Αυτόνομη θέρμανση κάθε δωματίου

Η θέρμανση κάθε δωματίου γίνεται ξεχωριστά από τα υπόλοιπα. Σε κάθε πάνελ υπάρχει θερμοστάτης που μας επιτρέπει να ρυθμίσουμε την επιθυμητή θερμοκρασία.

 • Ευκολία τοποθέτησης και συντήρησης

Τα πάνελ DECORED τοποθετούνται είτε στον τοίχο με απλές βίδες είτε στο δάπεδο με προαιρετική βάση .

Δεν απαιτείται κανένα επιπλέον κόστος για την εγκατάσταση των πάνελ, ούτε εκτεταμένες εργασίες στο χώρο.

Η μόνη συντήρηση που γίνεται στα πάνελ είναι ο καθαρισμός τους, και αυτός προαιρετικά αφού καμία διαδικασία συντήρησης ή προετοιμασίας τους δεν απαιτείται για την ορθή λειτουργία τους.

 • Λύση στο μεγάλο πρόβλημα με την υγρασία και τη μούχλα!!!

Τα πάνελ Υπέρυθρης Θέρμανσης ζεσταίνουν απευθείας τα δομικά στοιχεία του χώρου. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι τοίχοι να είναι πάντοτε πιο θερμοί από τον αέρα, και όταν έρχεται σε επαφή μαζί τους να μην υγροποιείται και να μην δημιουργείται μούχλα.

 • Διατήρηση της θερμότητας ακόμη και μετά από αερισμό του χώρου

Τα συμβατικά μέσα θέρμανσης, όπως καλοριφέρ, air condition βασίζονται στη θέρμανση του αέρα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μόλις ανοίξετε τα παράθυρά σας, ο θερμός αέρας του χώρου να χάνεται άμεσα, με συνέπεια την πτώση της θερμοκρασίας. Σε αντίθεση η Υπέρυθρη Θέρμανση δεν επηρεάζεται από τον αέρα του χώρου. Απορροφάται από τα δομικά στοιχεία και τα αντικείμενα και παραμένει σε αυτά, με συνέπεια να μην έχουμε άμεση απώλεια της θερμοκρασίας του χώρου, και τη διατήρηση της με μικρότερη κατανάλωση ενέργειας.

 • Αισθητική

Τα πάνελ Υπέρυθρης Θέρμανσης DECORED έχουν ιδανικό design για κάθε χώρο καθώς υπάρχει η δυνατότητα απεικόνισης μοτίβων της αρεσκείας σας και μπορούν να μετατραπούν σε πίνακες ζωγραφικής. Η εκτύπωση δεν επηρεάζει την

απόδοσή του πάνελ γιατί γίνεται με τη χρήση ειδικού εκτυπωτή μελάνης, και τα μελάνια που χρησιμοποιούνται συνοδεύονται από πιστοποίηση που διασφαλίζουν την καθαρότητα του αέρα και επιτρέπουν τη χρήσης τους σε παιδικά δωμάτια και σχολεία.

 • Δυνατότητα μεταφοράς

Η μη ύπαρξη σωληνώσεων και πολύπλοκων συστημάτων εγκατάστασης των πάνελ, σε σχέση με τον απλούστατο τρόπο τοποθέτησης τους, επιτρέπουν στον πελάτη την εύκολη μεταφορά τους σε άλλο χώρο ή σε άλλη κατοικία.

 • Ευκολία στην καθαριότητα

Ο καθαρισμός των πάνελ DECORED είναι πολύ εύκολος αφού πρέπει απλώς να τα σκουπίσουμε με ένα μαλακό πανί.

 • Ασφάλεια στη χρήση

Τα πάνελ υπέρυθρης θέρμανσης αποτελούν έναν από τους ασφαλέστερους τρόπους θέρμανσης.

Είναι ακίνδυνα για τα παιδιά καθώς δεν υπάρχει πιθανότητα εγκαύματος.

Μπορούν να λειτουργούν συνεχώς χωρίς να υπάρχει κάποιος περιορισμός ως προς τις ώρες

λειτουργίας τους.

Η μη ύπαρξη σωληνώσεων κατά την εγκατάσταση τους τα καθιστά απόλυτα ασφαλή σε περιπτώσεις διαρροών ή έκρηξης.

Μήπως η Υπέρυθρη Θέρμανση είναι βλαβερή για τον άνθρωπο;
Η Υπέρυθρη Θέρμανση είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως όχι μόνο δεν είναι επιβλαβής για τον άνθρωπο, αλλά είναι και ιδιαίτερα ευεργετική. Οι φόβοι περί επιβλαβών επιδράσεων έχουν προέλθει από τη σύγχυση της ευεργετικής Υπέρυθρης Ακτινοβολίας με την επιβλαβή Υπεριώδη ακτινοβολία. Ακούγοντας τη λέξη ?ακτινοβολία? πράγματι, οι περισσότεροι από εμάς ανησυχούν. Η ακτινοβολία έχει πολλές μορφές, άλλες επιβλαβείς και άλλες ωφέλιμες για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Γιατί η Υπέρυθρη Θέρμανση είναι ο πλέον φυσικός και υγιεινός τρόπος θέρμανσης;

Η Υπέρυθρη Θέρμανση είναι ο μόνος τρόπος θέρμανσης που μιμείται πιστά τον φυσικό τρόπο με τον οποίο μεταδίδεται η θερμότητα στο ίδιο μας το ηλιακό σύστημα ή αν θέλετε τον τρόπο με τον οποίο μας ζεσταίνει ο ήλιος καθημερινά. Ο τρόπος που η φύση επέλεξε να ζεσταίνει το ανθρώπινο σώμα δεν είναι τα ρεύματα θερμού αέρα, αλλά η έκθεσή μας στην ευεργετική υπέρυθρη θερμότητα του ήλιου.
Τα συμβατικά μέσα θέρμανσης που αξιοποιούνται ευρέως σήμερα, βασίζονται κατ? εξοχήν στην κυκλοφορία θερμών ρευμάτων αέρα, κάτι που αντιτίθεται άμεσα στον φυσικό τρόπο διάδοσης της θερμότητας και είναι – τελικά – επιβλαβές για τον άνθρωπο. Η θέρμανση με ρεύματα ζεστού αέρα, είναι ασύμβατη με τα κύτταρα των έμβιων οργανισμών.
Τόσο τα καλοριφέρ όσο και τα κλιματιστικά και τα αερόθερμα, δεσμεύουν τον κρύο αέρα από το δάπεδο του χώρου και τον επανακυκλοφορούν ζεσταμένο, με «βίαιο» τρόπο. Το αποτέλεσμα είναι η ανάδευση της σκόνης και των μικροοργανισμών στο χώρο, ενώ παράλληλα, οι γύρω τοίχοι που είναι πιο ψυχροί από τον αέρα, υγροποιούν μέρος αυτού που επικάθεται επάνω τους (δημιουργείται δηλαδή υγρασία).

 

Κοινοποίηση