Μπάνιο | Λουτρό

Μπάνιο | Λουτρό

Έχει γίνει σαφές ότι σε κατοικίες 20ετίας και άνω συνίσταται η αλλαγή των σωληνώσεων ύδρευσης και αποχέτευσης του μπάνιου. Καθώς προχωράμε σε μια τέτοια διαδικασία που η χρήση του συνδέεται με τα υδραυλικα του ακινήτου, είναι απαιτητό να γίνει ολική και όχι μερική επισκευή.

Βήματα εργασιών

Η αυτοψία στον χώρο του μπάνιου γίνεται για να ληφθούν ακριβείς μετρήσεις και να αξιολογηθούν τυχόν ιδιαιτερότητες του λουτρού. Αφού αποσαφηνιστούν τα παραπάνω και συγκεντρωθούν τα στοιχεία που αφορούν τις ανάγκες του χώρου, προχωράμε στη διαδικασία του σχεδιασμού.

αυτοψία-μπάνιου

Κατά τo σχεδιασμό, λαμβάνουμε υπ’ όψιν τις απαιτήσεις σας σε ειδη υγιεινης και επιπλα μπανιου, καθώς και τυχόν απαιτήσεις για την αλλαγή της παλαιάς διάταξης τους στον χώρο που θα προϋποθέτει μεταφορά και προσαρμογές των υδραυλικών και αποχετευτικών εγκαταστάσεων. Έπειτα από την επιλογή ντουζιέρας ή μπανιέρας, επίπλου νιπτήρα ή επίπλου για την υποδοχή επικαθήμενου νιπτήρα ή ελεύθερου νιπτήρα καθώς και τις απαιτήσεις σε αποθηκευτικό χώρο με έπιπλα σχεδιασμένα βάσει των αναγκών σας, το νέο μπάνιο μελετάται με γνώμονα τη λειτουργική διαρρύθμιση και με στόχο ένα άριστο αισθητικό αποτέλεσμα.

σχεδιασμός-μπανιου

Όταν ξεκινούν οι εργασίες αποξηλώνονται τα παλαιά είδη υγιεινής και στη συνέχεια τα παλαιά πλακίδια από τους τοίχους και από το δάπεδο. Η παλαιά τσιμεντοκονία αποξηλώνεται και έπειτα αποξηλώνονται οι παλαιοί σωλήνες υδραυλικών και αποχέτευσης του μπάνιου.

αποξηλώσεις-μπάνιων-ανακαίνιση

 Αφού καθαριστεί ο χώρος  από τα μπάζα που θα δημιουργήσουν οι αποξηλώσεις, οι εργασίες συνεχίζονται με την εγκατάσταση νέων υδραυλικών και αποχετευτικών σωλήνων λουτρού. Επιπλέον, σε περίπτωση που βάσει σχεδιασμού έχει καθοριστεί διαφορετική διάταξη των νέων ειδών υγιεινής, πραγματοποιούνται οι απαραίτητες μεταφορές των υδραυλικών. Οι σωλήνες ύδρευσης που θα τοποθετηθούν είναι πολυστρωματικοί αλουμινίου με αυτοσβενόμενη μόνωση λευκού χρώματος (εύκαμπτοι και επενδυμένοι) ή κατ’ επιλογήν, σωλήνες χαλκού.

Παράλληλα με τα υδραυλικά εκτελούνται και οι απαραίτητες ηλεκτρολογικές εργασίες που μπορεί να αφορούν επιπλέον παροχές για πλυντήριο, στεγνωτήριο, πρίζες, φως κλπ.

ηλεκτρολογικα-μπανιου-ανακαίνιση

Στη συνέχεια οι τοίχοι του μπάνιου σοβατίζονται.

Μετά την ολοκλήρωση των παραπάνω εργασιών γίνεται έκχυση τσιμεντοκονίας στο δάπεδο για την κάλυψη των νέων υδραυλικών σωλήνων και την επίτευξη επιπεδότητας με το υπόλοιπο δάπεδο του οικήματος. Σημειώνεται ότι η τσιμεντοκονία είναι προϊόν υλικό τσιμέντου που, όπως είναι γνωστό, ο χρόνος που απαιτείται για να στεγνώσει και να αποκτήσει την τελική αντοχή του ως υλικό ποικίλλει ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και τον αερισμό του χώρου στον οποίο εφαρμόζεται. Λόγω της ανάγκης που προκύπτει για επιτάχυνση των εργασιών, χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα κατασκευής, για την παρασκευή της τσιμεντοκονίας χρησιμοποιούμε ένα μίγμα ειδικών τσιμέντων και άμμου , με ειδικά πρόσθετα και βελτιωτικά που όταν αναμειχθούν με νερό επιταχύνουν την ενυδάτωση και τη σκλήρυνση διατηρώντας ωστόσο καλή εργασιμότητα του μίγματος.

πολυμερεις-ρυτινες-μπανιο-ανακαίνιση

Η εταιρεία μας χρησιμοποιεί υψηλής ποιότητας εξελιγμένα υλικά για άριστα αποτελέσματα. Τα τσιμεντοκονιάματα, ασβεστοκονιάματα και οι τσιμεντοκονίες εμπλουτίζονται με:

  • Ίνες πολυπροπυλενίου η προσθήκη τους δημιουργεί ένα τρισδιάστατο πλέγμα , το οποίο λειτουργεί ως οπλισμός που εμποδίζει τη δημιουργία τριχοειδών ρωγμών (cracking) κατά την ξήρανση.
  • Πολυμερικές ρητίνες για αύξηση της πρόσφυσης στο υπόστρωμα έως 50%.

Αφού τα παραπάνω υλικά έχουν στεγνώσει, οι εργασίες συνεχίζονται με την εφαρμογή των πλακιδίων της επιλογής σας στους τοίχους και στα δάπεδα. Τα πλακίδια είναι το υλικό που θα καθορίσει το αισθητικό αποτέλεσμα . Η εταιρεία μας διαθέτει μεγάλη γκάμα πλακιδίων που καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος τιμών αφενός, και αφετέρου υλικών (γρανιτοπλακάκια κλπ) και στυλ (κλασσικό, minimal, vintage κλπ).

πλακακια-μπανιου-ανακαίνιση

 Όταν ξεφυλλίζουμε περιοδικά ή αναζητούμε ιδέες στο διαδίκτυο για την ανακαίνιση του χώρου μας, πολύ συχνά ενθουσιαζόμαστε με εικόνες που μας φαίνονται άπιαστες για τον δικό μας χώρο. Είναι όμως;

Η εταιρεία μας εκτός από τεράστια ποικιλία σε πλακίδια διαθέτει επίσης πλήθος άλλων υλικών που μπορούμε να προτείνουμε για το νέο σας μπάνιο, τα οποία, σε συνδυασμό με τον σχεδιασμό του χώρου σας μπορούν να δώσουν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

ΠΕΤΡΑ: Μπορεί να ακούγεται ‘ξένο’ αλλά η πέτρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο μπάνιο. Η επένδυση ενός τοίχου του μπάνιου με πέτρα ή των τοίχων της ντουζιέρας, σε συνδυασμό με τον κατάλληλο φωτισμό που θα την αναδείξει και σε συνδυασμό με την εφαρμογή ενός ουδέτερου υλικού για τις υπόλοιπες επενδύσεις, μπορεί να δώσει ένα αποτέλεσμα τόσο εντυπωσιακό όσο και ζεστό, φυσικό και οικείο.

πετρινο-μπανιο-ανακαίνιση
πετρα-στο-μπανιο-ανακαινιση

ΠΑΤΗΤΗ ΤΣΙΜΕΝΤΟΚΟΝΙΑ: Η τελευταία τάση στο interior design είναι το minimal και φυσικό αποτέλεσμα της υφής της πατητής τσιμεντοκονίας. Όπως προκύπτει και από το όνομα του συγκεκριμένου υλικού, η πατητή τσιμεντοκονία είναι ένα κονίαμα. Η σύσταση του περιλαμβάνει φυσικά υλικά (θηραϊκή γη, χαλαζιακή άμμο, υδράσβεστα υλικά και κεραμάλευρα), γι αυτό μπορεί να χαρακτηριστεί και ως οικολογικό υλικό. Μπορεί να εφαρμοστεί στους τοίχους και το δάπεδο του μπάνιου ή και να συνδυαστεί με αντίστοιχης αισθητικής άλλα υλικά (πέτρα, πλακίδια, γρανίτες κλπ). Είναι σημαντικό όμως να δίνεται μεγάλη προσοχή στην τεχνογνωσία κατά την εφαρμογή του συγκεκριμένου υλικού καθώς και στην ποιότητα του για να εξασφαλιστεί η καλή πρόσφυση, η επαρκής στεγανότητα και το αισθητικό αποτέλεσμα, καθώς , όταν μιλάμε για πατητή τσιμεντοκονία αναφερόμαστε στην πραγματικότητα σε μια στρώση υλικού μόλις 2-3 χιλιοστών.

πατητη-τσιμεντοκονια-ανακαινιση-μπανιο

ΕΙΔΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ: Μετά την τοποθέτηση του υλικού που θα ‘ντύσει’ τους τοίχους και το δάπεδο του μπάνιου, τοποθετούνται τα είδη υγιεινής και συνδέονται με την αποχέτευση και την ύδρευση.

Και στα είδη υγιεινής οι επιλογές είναι πολλές και καθορίζουν κι αυτές το αισθητικό αποτέλεσμα σε μεγάλο βαθμό, καθώς αποτελούν τα σταθερά ‘έπιπλα’ του μπάνιου. Στη συνέχεια τοποθετούνται οι μπαταρίες του νιπτήρα και της μπανιέρας/ντουζιέρας, ορειχάλκινες επιχρωμιωμένες αναμεικτικές ή ακόμα και θερμοστατικές.

ανακαινιση-μπανιου-ειδη-υγιεινης

Σύμφωνα με τις ανάγκες σας για αποθηκευτικούς χώρους, θα σχεδιάσουμε και θα κατασκευάσουμε τα έπιπλα που χρειάζεστε. Είτε πρόκειται για τα ντουλάπια που θα συνοδεύσουν τον καθρέπτη και τον νιπτήρα ή για ελεύθερα έπιπλα αποθήκευσης που μπορούν να εγκιβωτίσουν και το πλυντήριο ρούχων, η εταιρεία μας θα σας προτείνει τα κατάλληλα υλικά στην τιμή που επιθυμείτε. Τα υλικά και οι δυνατότητες στην κατασκευή ποικίλλουν και η εταιρεία Alfa Constructions θα σας προτείνει τους κατάλληλους συνδυασμούς για το αποτέλεσμα που επιθυμείτε στην τιμή που αναζητείτε.

ανακαινιση-ντουλαπια-μπανιου

Εξοικονομώ Κατ’Οίκον
Ενημερωθείτε για τις δυνατότητες χρηματοδότησης και ανακαινίστε την κατοικία σας με μικρή οικονομική συμμετοχή.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Εξόφληση Ανακαίνισης με Δόσεις
H Alfa Constructions είναι σε θέση να σας προσφέρει τη δυνατότητα εξόφλησης του ποσού που θα απαιτηθεί για την πραγματοποίηση των εργασιών σε 6-12 μηνιαίες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ ΓΙΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ;

Θα χαρούμε να επισκεφτούμε τον χώρο σας και να κάνουμε την απαραίτητη αυτοψία, να εντοπίσουμε τις ανάγκες και να σας πούμε τις ιδέες μας.

    Ευχαριστούμε που επιλέξατε την Alfa Constructions
    Συμπληρώστε παρακάτω τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας ή επικοινωνήστε στο
    6978 081139.

    Συμφωνώ με τους: Όρους χρήσης & Πολιτική Απορρήτου